advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Naar aanleiding van dit bericht vroeg ik me af of jij ze wel eens tegen bent gekomen: de helling-hufters en piste-aso’s. Die wintersporters die de FIS pisteregels aan hun laars lappen. Deel je ervaringen hier!

De Telegraaf wijdde er onlangs ook een artikel aan, zie bijgaande foto:

Artikel uit de Telegraaf. Credits: Irene/@Goldmarketgirl

Helling-hufters

Heb jij ze wel eens gezien? Die wintersporters die denken dat de pistes van hun zijn en als een gek naar beneden komen zonder zich te bekommeren om andere skiërs? Ben jij beginner en ben je meer bang voor de andere skiërs dan voor de berg zelf? Ben jij wel eens omver geskied? Of vind je gewoon dat andere wintersporters zich gewoon aso-sociaal gedragen?

Wat heb jij meegemaakt op de piste? Deel je ervaring hier bij ons

Zelf ben ik iemand die continu om zich heen kijkt wat andere skiërs en snowboarders doen. Daarom sta ik niet altijd even relaxed op mijn board, wat ook weer niet fijn is. Natuurlijk erger ik me ook wel eens aan mijn mede-wintersporters. Soms staan ze gewoon midden op de piste stil….Of die beginners die de gehele piste gebruiken om een bocht te maken…Maar heel eerlijk: toen ik net begon met snowboarden was het soms moeilijk voor mij om andere skiërs of snowboarders te ontwijken…

Welke ervaringen heb jij de afgelopen tijd met andere wintersporters? Deel je ervaringen met ons! Stuur je fimpjes, foto’s of ervaringen naar saskia@snowrepublic.com

Maar weet jij eigenlijk wat de regels zijn? Wie heeft er voorrang? Wie heeft er schuld bij een botsing? Lees hier de 10 belangrijkste regels op de piste nog eens na.

 

advertentie