Kies niet langer voor de kerstkaarten uit de winkel, maar geef ze een persoonlijk tintje door ze van een foto te voorzien. Niet alleen persoonlijk, maar ook origineel! Online kerstkaarten maken met een foto van het gezin of bijvoorbeeld je huisdier is daarbij heel eenvoudig tegenwoordig. Er zijn verschillende websites en zelfs apps, die je deze mogelijkheid bieden. Technische kennis over grafische vormgeving is hiervoor niet benodigd. Heb jij het al eens geprobeerd?

Om de kerstkaarten aan te laten sluiten bij het moment waarop je ze verstuurt, kun je hier de foto’s van je laatste wintersportvakantie voor gebruiken. Het zal bij veel ontvangers een glimlach op het gezicht toveren, wanneer zij je dik ingepakte kinderen op de ski’s of hun snowboard zien staan. 

Maak een foto van de boomtoppen of bergachtige omgeving 

Liever een kerstkaart zonder foto van het gezin? Kies in dat geval voor een foto van de besneeuwde boomtoppen, of bijvoorbeeld voor een foto van de bergachtige omgeving waar je tijdens de wintersportvakantie verbleef. Het zijn over het algemeen bijzonder fraaie beelden, zeker nu we tijdens de Nederlandse winters steeds minder sneeuw in eigen land hebben! Ook het gebruik van een dergelijke foto maakt de kaart persoonlijk; je hebt de foto immers zelf geschoten en je hebt er mogelijk een warme herinnering aan. Deel deze herinnering op de kerstkaart, anderen vinden het vaak leuk om dergelijke verhalen te lezen. 

Leg de mooiste momenten vast in een fotoboek 

De foto’s die je tijdens een wintersportvakantie maakt zijn niet alleen bruikbaar voor de kerstkaarten die je dit jaar naar vrienden en familie stuurt. Leg de mooiste herinneringen aan deze vakantie blijvend vast, door van de foto’s een fotoboek te maken. Zo kun je de leukste momenten later altijd nog eens herbeleven. Dit doe je minder snel, wanneer je de foto’s op een harde schijf bewaart. 

Voorheen liet je de foto’s afdrukken, om ze handmatig in een papieren fotoboek te plakken. Tegenwoordig geef je het fotoboek al op de terugweg naar Nederland vorm, via de apps die aanbieders van deze fotoalbums aanbieden. Het boek valt vervolgens een paar dagen na thuiskomst op de deurmat, zodat je deze direct mee kunt nemen naar familie. Het is voor hen vaak veel leuker om een aantal foto’s te zien, dan slechts de verhalen van de vakantie aan te horen. Een foto zegt nou eenmaal meer in de meeste gevallen. 

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer