Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Bizarre wending in wintersportland

Aan het (après-)skiseizoen in Oostenrijk komt abrupt een einde. Vanaf vandaag geldt dat après-skitenten met een capaciteit van honderd personen of meer vanwege het Coronavirus worden gesloten. Dit geldt vooralsnog niet voor kleinere etablissementen en buitenlocaties. Ook de skigebieden zelf (anders dan in Italië) blijven vooralsnog gewoon open.

*** UPDATE *** Inmiddels is bekend dat ALLE skigebieden in Tirol , Salzburg en Vorarlberg op zondag 15 maart 2020 sluiten.

Veel besmettingen in Ischgl

(In)directe aanleiding voor deze maatregelen is waarschijnlijk het feit dat het Coronavirus in de après-ski van Ischgl flink heeft huisgehouden. Een barman van één van de populaire tenten in deze plaats bleek besmet, en heeft minimaal vijftien anderen aangestoken. Daarom werd gisteren al bekend gemaakt dat Ischgl bijna alle cafés en bars in de plaats zou sluiten. Kort daarna werd bekend gemaakt dat dat tevens voor het hele land gaat gelden. 

***Update*** Inmiddels is bekend dat wintersporters uit Ischgl en omgeving, en St. Anton in thuisquarantaine moeten.

Ene na de andere bekende après-skilocatie maakt sluiting bekend

Was Ischgl de eerste met deze verstrekkende maatregelen, inmiddels gooien veel meer collega’s in andere regio’s de deuren voor de rest van het seizoen dicht.
Overigens is de regel dat er niet meer dan 100 personen in een etablissement mogen worden binnengelaten. In theorie zouden bars met een grotere capaciteit dus ook na honderd bezoekers (minus het personeel, denk ik dan?) de deur op slot kunnen draaien.

In de praktijk zien we dit tot op heden niet echt gebeuren. De meldingen op Facebook van bekende tenten komen achter elkaar binnen, zoals bijvoorbeeld de Brück’n Stadl in Mayrhofen, Cin-Cin in Gerlos, Eisbar in Kirchberg, Karat & Gerry’s Inn in Westendorf en de Tenne in Schladming. Wanneer de locaties een terras hebben, blijft deze veelal wel open! Check de site of Facebookpagina van de locatie die je wilt bezoeken om het zeker te weten.

Live vanuit Ischgl: behalve wat achtergebleven snowboards is de beroemde Kuhstall uitgestorven. Onwerkelijke beeld midden in het seizoen! Foto: Edwin Hagenouw
Live vanuit Ischgl: behalve wat achtergebleven snowboards is de beroemde Kuhstall uitgestorven. Onwerkelijke beeld midden in het seizoen! Foto: Edwin Hagenouw

Skigebieden zelf blijven wel doordraaien

Hoewel het geen wilde après-ski meer wordt, kun je nog wel gewoon terecht in de skigebieden, op de pistes, in kleinere cafés en restaurants, en dus op terrassen. Soms zijn er nog andere maatregelen van kracht. In het eerdergenoemde Ischgl mogen bussen en gondels maar met de halve capaciteit worden gevuld.

*** UPDATE *** Deze informatie is inmiddels achterhaald. De meeste skigebieden beëindigen per zondag 15 maart het winterseizoen 2019-2020.

Grote evenementen al eerder afgezegd

In bijna alle Europese landen geldt al een verbod op grote evenementen, of zijn ze alleen toegestaan wanneer het aantal bezoekers flink naar beneden wordt bijgesteld. Dit geldt voor Nederland, maar dus ook voor Oostenrijk. Helaas moest daarom vandaag de organisatie van Dutchweek mededelen dat hun Dutchweek in Saalbach afgelast wordt. Inmiddels is bekend gemaakt dat de latere editie in Gerlos ook geen doorgang kan vinden.

Voor de stand van zaken per wintersportland check je ons overzicht.

Hoofdfoto: Edwin Hagenouw
Bron: Krone Zeitung, oe24.at, Ischgl

(Visited 102.972 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

5 Reactie op “Per direct après-ski in Oostenrijk dicht vanwege corona”

 • Ingrid Govers
  12 maart 2020 at 14:57

  Dag Inge, is er in Saalbach veel merkbaar van de genomen maatregelen?
  Bijvoorbeeld veel minder mensen op de piste en lege apres ski tenten?

 • Yetski
  12 maart 2020 at 13:36

  Eisbar in Kirchberg ook dicht

 • Inge Glas
  12 maart 2020 at 11:56

  Heel verstandig..mensen kunnen het ook uit hun eigen land naar ons brengen (ik woon in Saalbach)..ik vind dat ook white Pearl afgelast zou moeten worden..dat is net zoiets..

  • Ingrid Govers
   12 maart 2020 at 14:56

   Dag Inge, is er in Saalbach veel merkbaar van deze besluiten? Minder mensen op de piste en uitgestorven après ski?

  • karin
   12 maart 2020 at 17:10

   Precies, wij twijfelen dus ook om komende week te gaan, omdat er toch veelal Nederlanders zijn, en is het hier pas nu dat mensen het inzien.. Wij willen geen drager worden en het nog verder verspreiden en of bij terugkomst in Nederland de ouderen, ouders en andere risicogroepen dit aandoen. Het werd al te lang nonchalant mee omgegaan hier, helaas. We hebben helaas wel vlucht, autohuur en appartement betaald, en kunnen niet annuleren, maar wat is belangrijk. Er zullen vele gaan, omdat het geboekt is en geen vergoeding geld.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer