Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Peisey Vallandry is de wat onbekendere bestemming van het gebied Paradiski. Toch is dit voor iedereen die van La Plagne naar Les Arcs wilt skiën een vereiste aan/doorkomst. Peisey Vallandry is de aankomstplaats vanuit La Plagne van de Vanoise Express. Deze machtige gondel vervoert per gondel officieel 201 personen.

Wat cijfers

Overspanning1824meter
Hoogteverschil tussen stations64meter
Snelheid45KM/U
Personen per uur2000personen
Kostprijs16.500.000,00Euro
Arbeidsplaatsen16FTE
Bouwjaar2003

Historie

Logo van Peisey Vallandry
De bakermat van ParadiSki

Het skigebied Peisey Vallandry (onderdeel van ParadiSki) bestaat uit de dorpen Peisey, Vallandry en Nancroix. Van heel het Paradiski gebied ligt hier eigenlijk de oorsprong van het ski toerisme. Ver voor het ontstaan van Les Arcs en La Plagne was hier al een skilift en ontstond hier de wintersport cultuur. Stuk voor stuk dorpen voor de echte skiër, gemoedelijke chalets, een paar hotels en een paar goede restaurants. Après-ski daar wordt hier eigenlijk niet aan gedaan. Zo goed als alle accommodaties zijn ski-in en ski-out en ik was zeer gecharmeerd van de sfeer. Prachtige bebossing waar mooie brede pistes doorheen kronkelen.

Wintersport mogelijkheden

Het gebied is uitermate geschikt voor meerdere wintersport disciplines. Je kunt er fantastische wandelingen maken met en zonder sneeuwschoenen. Ook voor de tourskiërs zijn hier legio mogelijkheden. Off-piste skiën is hier vanaf je deur eigenlijk al mogelijk. Het gebied samen met Les Arcs biedt uitdagende pistes waar gevorderden ongetwijfeld blij van zullen worden. Door de betrekkelijke rust, in vergelijking met Les Arcs en La Plagne, is Peisey Vallandry ook uitermate geschikt voor families.

De Kapel Notre Dame des Vernettes

Samen met de directeur van het bureau de Tourisme, Jean Baptiste Pascal ondernam ik een stevig wandeling in de vroege ochtend naar deze prachtige kapel. De wandeling voert je langs de gebouwtjes waar de allereerste skilift ooit stond. De gasten gingen met een stoeltjeslift omhoog terwijl de instructeur er direct naast met een klein sleepliftje omhoog getrokken werd. De bijzondere wandeling van ongeveer een uur voert je door de bossen en de besneeuwde hellingen. Ik maakte een registratie van onze wandeling en deze kan je hieronder bekijken.


Lees hier ook het reisverslag van Peisey-Vallandry in de zomer


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

[/ess_grid]


(Visited 540 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer