advertentie
Ga mee op Europese Safari
Ga mee op Europese Safari. Klik hier voor meer informatie.

Peisey Vallandry is de wat onbekendere bestemming van het gebied Paradiski. Toch is dit voor iedereen die van La Plagne naar Les Arcs wilt skiën een vereiste aan/doorkomst. Peisey Vallandry is de aankomstplaats vanuit La Plagne van de Vanoise Express. Deze machtige gondel vervoert per gondel officieel 201 personen.

Wat cijfers

Overspanning1824meter
Hoogteverschil tussen stations64meter
Snelheid45KM/U
Personen per uur2000personen
Kostprijs16.500.000,00Euro
Arbeidsplaatsen16FTE
Bouwjaar2003

Historie

Logo van Peisey Vallandry
De bakermat van ParadiSki

Het skigebied Peisey Vallandry (onderdeel van ParadiSki) bestaat uit de dorpen Peisey, Vallandry en Nancroix. Van heel het Paradiski gebied ligt hier eigenlijk de oorsprong van het ski toerisme. Ver voor het ontstaan van Les Arcs en La Plagne was hier al een skilift en ontstond hier de wintersport cultuur. Stuk voor stuk dorpen voor de echte skiër, gemoedelijke chalets, een paar hotels en een paar goede restaurants. Après-ski daar wordt hier eigenlijk niet aan gedaan. Zo goed als alle accommodaties zijn ski-in en ski-out en ik was zeer gecharmeerd van de sfeer. Prachtige bebossing waar mooie brede pistes doorheen kronkelen.

Wintersport mogelijkheden

Het gebied is uitermate geschikt voor meerdere wintersport disciplines. Je kunt er fantastische wandelingen maken met en zonder sneeuwschoenen. Ook voor de tourskiërs zijn hier legio mogelijkheden. Off-piste skiën is hier vanaf je deur eigenlijk al mogelijk. Het gebied samen met Les Arcs biedt uitdagende pistes waar gevorderden ongetwijfeld blij van zullen worden. Door de betrekkelijke rust, in vergelijking met Les Arcs en La Plagne, is Peisey Vallandry ook uitermate geschikt voor families.

De Kapel Notre Dame des Vernettes

Samen met de directeur van het bureau de Tourisme, Jean Baptiste Pascal ondernam ik een stevig wandeling in de vroege ochtend naar deze prachtige kapel. De wandeling voert je langs de gebouwtjes waar de allereerste skilift ooit stond. De gasten gingen met een stoeltjeslift omhoog terwijl de instructeur er direct naast met een klein sleepliftje omhoog getrokken werd. De bijzondere wandeling van ongeveer een uur voert je door de bossen en de besneeuwde hellingen. Ik maakte een registratie van onze wandeling en deze kan je hieronder bekijken.


Lees hier ook het reisverslag van Peisey-Vallandry in de zomer


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

 • sneeuw alpen
  Sneeuwdump voor de Pyreneeën, komt er ook nog wat voor de Alpen?
 • eigen huis in de sneeuw
  Voorspelling winter 2020: hoe eindigt de winter?
 • tignes
  Reisverslag: Tignes, op grote hoogte
 • sneeuw genoeg in Tignes
  Sneeuw genoeg in Tignes

 

advertentie
Ski Safari