advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Eerder deze week schreef ik al over de Patscherkofelbahn en of ie wel of niet zou open gaan. Er is goed nieuws, want hij doet ’t vanaf vandaag!

Want niet alleen hadden de bouwers last van de sneeuwval, maar later bleek dat ze ook niet over de benodigde vergunningen beschikten. Maar dat is allemaal opgelost en kon de nieuwe Patscherkofelbahn eindelijk los.

Foto: ORF / Waldeggerhaus
Foto: ORF / Waldeggerhaus
Foto: ORF / Waldeggerhaus

Maar toch is nog niet alles klaar, want het restaurant en de winkel zijn nog niet klaar. Deze gaan pas komende zomer open.

In de plaats van de Grande Dame

De nieuwe Patscherkofelbahn komt onder andere in de plek van de Grande Dame, die meer dan 90 jaar dienst deed. De nieuwe gondel wordt een gondel voor 10 personen en vervangt de huidige Patscherkofelbahn, Olympia Express, Panoramabahn en de Ochsenalmlift. Met de nieuwe gondel kunnen 2600 wintersporters naar boven worden vervoerd. De nieuwe lift kent een dal-, een midden- en een bergstation. Met de bouw is een investering van 55 miljoen euro gemoeid.

Bron: orf.at

advertentie