advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Pas op voor oplichters op Black Friday

Door Saskia Smulders | 22 november 2017

Wintersportliefhebbers, pas op voor oplichters op het web. Je wordt gelokt met goedkoop lijkende wintersportspullen zoals ski’s en schoenen. Maar het enige waar ze op uit zijn, zijn je creditcard en adresgegevens. Niet doen dus! Zeker morgen als de jaarlijkse Black Friday weer los barst. Eerder al waarschuwden je voor andere vormen van bedrog en oplichting binnen de wintersportbranche.

Too good to be true….Dan ís dat ook zo

Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar Völkl JR Racetiger 3Motion red (2016/17) ski’s voor slechts 27 euro? Als het té mooi lijkt, dan ís het dat ook. Oók morgen op Black Friday!

Eerder deze week verschenen er berichten over Skisnow.com waar je onder andere ski’s en schoenen kon kopen. Na meldingen van fraude was de website snel down, maar een paar dagen later dook dezelfde website weer op, onder een andere naam: skisalemall.com.

oplichters Black Friday

Oplichters ook actief op Black Friday.

Dat de oplichters zeer slim te werk gaan, blijkt wel als je de “terms and conditions” opent. Dan lijkt het erop dat de site gerund wordt door Amer Sports, een gerespecteerde Franse organisatie. Dat klopt niet. Inmiddels is de echter Amer Sports bezig met het nemen van juridische stappen. Bovendien heeft Amer een memo verstuurd aan al haar dealers om te waarschuwen. Zeker in het licht van het Black Friday geweld dat morgen wereldwijd los barst. Wees dus gewaarschuwd!

Oplichters Black Friday

Verder speurwerk naar deze oplichters leerde dat het domein werd geregistreerd door ene Markx Karel woonachtig op de Maagdeneilanden. Op z’n minst een vreemde naam en woonplaats. Maar dat is niet het enige, want deze persoon heeft nog een hele reeks andere domeinnamen op z’n naam gezet.

oplichters Black Friday

Bron: Planetski.eu


Lees ook: Scam en bedrog binnen de wintersportbranche + tips om ’t te voorkomen


 

advertentie