Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Parel van de Savoie: Les Sybelles

Door Thiery Thielemans

Het is het 4e grootste skigebied van Frankrijk en het grootste skigebied in de Maurienne-vallei en toch is dit skigebied nog tamelijk onbekend onder Nederlanders. Ik heb het over Les Sybelles in Frankrijk; Een ware parel in de Savoie!

ZES PARELTJES SAMEN ÉÉN GROTE PAREL

Het skigebied van Les Sybelles wordt gevormd door de zes wintersportdorpen La Toussuire, Le Corbier, Saint-Sorlin d’Arves, Saint Jean d’Arves, Les Bottières en Saint-Colomban-des-Villards. Het gebied biedt 310 kilometer aan geprepareerde piste en nagenoeg alle pistes bevinden zich boven de 1500 meter waardoor dit een sneeuwzeker gebied is vanaf medio december tot eind april.

Sybelles
Les Sybelles; Parel van de Savoie © Pixabay

BEGINNEND OF GEVORDERD? HET MAAKT NIET UIT!

Het skigebied van Les Sybelles is uitermate geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër. Vanaf vrijwel alle uitstappunten kan je kiezen voor een blauwe of rode afdaling en daarnaast zijn er ook nog negen zwarte afdalingen voor de vergevorderde skiër. In alle wintersportdorpen vind je ook oefenweides. Hier kunnen beginnende skiërs en snowboarders in alle rust de basisbeginselen leren en oefenen. En hou je van coole stunts in de sneeuw? Dan kan je je ei helemaal kwijt in het Snowpark of het Easypark (voor beginners). Deze twee freestyle parken bevinden zich bij Saint-Sorlin d’Arves. Bijna alle accommodaties in de dorpen van Les Sybelles bevinden zich op of aan de piste en zijn dus op de ski te bereiken. Ski-in, ski-out is hier helemaal hot & happening!

Sybelles
Les Sybelles heeft het allemaal! © Savoie Mont Blanc

LES SYBELLES HEEFT HET

Naast uitgestrekte pistes en gezellige wintersportdorpen biedt Les Sybelles nog veel meer mogelijkheden om er een onvergetelijke tijd te hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sledehondentocht, sneeuwschoenwandelen, verwennerij in één van de vele spa’s, parapenten, fatbiken of een bezoek aan een ezel- of geitenboerderij? Les Sybelles heeft het allemaal!

OP REIS

Van 21 t/m 24 januari aanstaande ga ik zelf de vele mogelijkheden van Les Sybelles ontdekken. Uiteraard zal ik jullie via onze social media kanalen op de hoogte houden van de belevenissen tijdens mijn verblijf in deze parel van de Savoie en zoals altijd zal ik jullie nadien ook weer verblijden met een mooi video- en reisverslag. Wat kijk ik er naar uit!

Lees hier meer over WINTERSPORT IN FRANKRIJK

(Visited 441 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer