Parel van de Savoie: Les Sybelles

Door Thiery Thielemans

Het is het 4e grootste skigebied van Frankrijk en het grootste skigebied in de Maurienne-vallei en toch is dit skigebied nog tamelijk onbekend onder Nederlanders. Ik heb het over Les Sybelles in Frankrijk; Een ware parel in de Savoie!

ZES PARELTJES SAMEN ÉÉN GROTE PAREL

Het skigebied van Les Sybelles wordt gevormd door de zes wintersportdorpen La Toussuire, Le Corbier, Saint-Sorlin d’Arves, Saint Jean d’Arves, Les Bottières en Saint-Colomban-des-Villards. Het gebied biedt 310 kilometer aan geprepareerde piste en nagenoeg alle pistes bevinden zich boven de 1500 meter waardoor dit een sneeuwzeker gebied is vanaf medio december tot eind april.

Sybelles
Les Sybelles; Parel van de Savoie © Pixabay

BEGINNEND OF GEVORDERD? HET MAAKT NIET UIT!

Het skigebied van Les Sybelles is uitermate geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër. Vanaf vrijwel alle uitstappunten kan je kiezen voor een blauwe of rode afdaling en daarnaast zijn er ook nog negen zwarte afdalingen voor de vergevorderde skiër. In alle wintersportdorpen vind je ook oefenweides. Hier kunnen beginnende skiërs en snowboarders in alle rust de basisbeginselen leren en oefenen. En hou je van coole stunts in de sneeuw? Dan kan je je ei helemaal kwijt in het Snowpark of het Easypark (voor beginners). Deze twee freestyle parken bevinden zich bij Saint-Sorlin d’Arves. Bijna alle accommodaties in de dorpen van Les Sybelles bevinden zich op of aan de piste en zijn dus op de ski te bereiken. Ski-in, ski-out is hier helemaal hot & happening!

Sybelles
Les Sybelles heeft het allemaal! © Savoie Mont Blanc

LES SYBELLES HEEFT HET

Naast uitgestrekte pistes en gezellige wintersportdorpen biedt Les Sybelles nog veel meer mogelijkheden om er een onvergetelijke tijd te hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sledehondentocht, sneeuwschoenwandelen, verwennerij in één van de vele spa’s, parapenten, fatbiken of een bezoek aan een ezel- of geitenboerderij? Les Sybelles heeft het allemaal!

OP REIS

Van 21 t/m 24 januari aanstaande ga ik zelf de vele mogelijkheden van Les Sybelles ontdekken. Uiteraard zal ik jullie via onze social media kanalen op de hoogte houden van de belevenissen tijdens mijn verblijf in deze parel van de Savoie en zoals altijd zal ik jullie nadien ook weer verblijden met een mooi video- en reisverslag. Wat kijk ik er naar uit!

Lees hier meer over WINTERSPORT IN FRANKRIJK

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer