Britten moeten alsnog in Quarantaine en vertrekken naar Frankrijk

Door: Karin Nijhof

Ruim 400 Britse wintersporters vertrokken recentelijk naar het Zwitserse skigebied Verbier om daar, ondanks de Coronaperikelen, toch vakantie te vieren. Het liep voor de meeste Britten op een teleurstelling uit, nadat de Zwitserse regering besloten heeft dat mensen uit het Verenigd Koninkrijk alsnog in quarantaine moeten.

Nieuwe maatregel voor Britten na nieuwe besmettelijk variant van Coronavirus

De nieuwe quarantainemaatregel kwam voor veel Britten als een donderslag bij heldere hemel. Omdat er een nieuwe, besmettelijke variant van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk is opgedoken, stelde de Zwitserse regering de nieuwe maatregel in. De quarantaineverplichting geldt voor alle mensen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk die sinds 14 december in Zwitserland zijn.

Veel Britten verlaten Zwitserland en gaan naar Frankrijk

Veel Britten hebben besloten om daarom Zwitserland te verlaten om vervolgens naar Frankrijk te vertrekken en daar hun quarantaine uit te zitten. Ze kiezen voor Frankrijk omdat daar in alle waarschijnlijkheid meer bewegingsvrijheid is. De Britse wintersporters kunnen pas naar huis vliegen wanneer ze aan hun quarantaineverplichting hebben voldaan. Skiën zit er voorlopig niet in, want ook in Frankrijk zijn alle pistes dicht.

Bron tekst: nos

Meer nieuwsartikelen lees je op onze website

(Visited 896 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.