Elk jaar is het weer de vraag wanneer gebieden opengaan. Ook voor gebieden zelf is dit lastig te plannen. Zo ook voor Les Portes Du Soleil. De openingen zijn afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw en in de voorgaande jaren moesten de data zelfs opgeschoven worden. In tegenstelling tot die jaren ligt er nu voor deze tijd van het jaar, gigantisch veel sneeuw en hierdoor zijn gebieden zelfs al gedeeltelijk geopend! Lees hier welke gebieden er al open zijn en wanneer de rest volgt!

Avoriaz

Het hoogst gelegen dorp deed mee met de vroege opening. De gebieden Lindarets en Arare  zijn op 2 en 3 december al gedeeltelijk geopend. De officiële opening zal twee weken later volgen op vrijdag 15 december.

Prachtig Avoriaz

Châtel

Ook Châtel is gedeeltelijk geopend op 2 en 3 december met de stoeltjesliften Rochassons en Pierre Longue in het Pre La Joux gebied. Het volledige gebied zal op 23 december openen.

Het prachtige dorpje Châtel

Champery/Les Crosets

Champery en Les Crosets hadden de eer om als eerste gebied te openen. De opening van het gebied Foilleuse staat gepland op 15 december. Samen met Morgins en Champoussin.

Les Gets

De gedeeltelijke opening van het gebied van Les Gets stond gepland op 16 december met een volledige opening op 23 december. Echter heeft de hoeveelheid sneeuw roet in het eten gegooid (of toch niet). Les Gets gaat namelijk eerder open! In het weekend van 9 en 10 december!

Hopelijk zullen zulke condities weer vaak voorkomen dit seizoen!

Morzine

Net zoals Les Gets zou de Pleney in Morzine ook pas de 16e open gaan, maar ook deze opening staat nu gepland in het weekend van 9 en 10 december!

St Jean D’Aulps

Het skigebied Roc D’Enfer grenzend aan St Jean D’Aulps wordt geopend op 23 december.

Eén van de vele liften van het enorme gebied!

De verbinding tussen de gebieden

Les Portes Du Soleil is een groot gebied, de verbindingen tussen de resorts gaan 23 december open. Hierdoor worden alle gebieden bereikbaar en kun je de grens tussen Frankrijk en Zwitserland passeren om het volledige circuit te voltooien.

Wie vertrekt er de komende dagen naar dit geweldige skigebied?

Bron: http://blog.saljoo.com/portes-du-soleil-opening-dates/
Foto’s: Ilse Nijhof

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer