Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Elk jaar is het weer de vraag wanneer gebieden opengaan. Ook voor gebieden zelf is dit lastig te plannen. Zo ook voor Les Portes Du Soleil. De openingen zijn afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw en in de voorgaande jaren moesten de data zelfs opgeschoven worden. In tegenstelling tot die jaren ligt er nu voor deze tijd van het jaar, gigantisch veel sneeuw en hierdoor zijn gebieden zelfs al gedeeltelijk geopend! Lees hier welke gebieden er al open zijn en wanneer de rest volgt!

Avoriaz

Het hoogst gelegen dorp deed mee met de vroege opening. De gebieden Lindarets en Arare  zijn op 2 en 3 december al gedeeltelijk geopend. De officiële opening zal twee weken later volgen op vrijdag 15 december.

Prachtig Avoriaz

Châtel

Ook Châtel is gedeeltelijk geopend op 2 en 3 december met de stoeltjesliften Rochassons en Pierre Longue in het Pre La Joux gebied. Het volledige gebied zal op 23 december openen.

Het prachtige dorpje Châtel

Champery/Les Crosets

Champery en Les Crosets hadden de eer om als eerste gebied te openen. De opening van het gebied Foilleuse staat gepland op 15 december. Samen met Morgins en Champoussin.

Les Gets

De gedeeltelijke opening van het gebied van Les Gets stond gepland op 16 december met een volledige opening op 23 december. Echter heeft de hoeveelheid sneeuw roet in het eten gegooid (of toch niet). Les Gets gaat namelijk eerder open! In het weekend van 9 en 10 december!

Hopelijk zullen zulke condities weer vaak voorkomen dit seizoen!

Morzine

Net zoals Les Gets zou de Pleney in Morzine ook pas de 16e open gaan, maar ook deze opening staat nu gepland in het weekend van 9 en 10 december!

St Jean D’Aulps

Het skigebied Roc D’Enfer grenzend aan St Jean D’Aulps wordt geopend op 23 december.

Eén van de vele liften van het enorme gebied!

De verbinding tussen de gebieden

Les Portes Du Soleil is een groot gebied, de verbindingen tussen de resorts gaan 23 december open. Hierdoor worden alle gebieden bereikbaar en kun je de grens tussen Frankrijk en Zwitserland passeren om het volledige circuit te voltooien.

Wie vertrekt er de komende dagen naar dit geweldige skigebied?

Bron: http://blog.saljoo.com/portes-du-soleil-opening-dates/
Foto’s: Ilse Nijhof

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer