Elk jaar is het weer de vraag wanneer gebieden opengaan. Ook voor gebieden zelf is dit lastig te plannen. Zo ook voor Les Portes Du Soleil. De openingen zijn afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw en in de voorgaande jaren moesten de data zelfs opgeschoven worden. In tegenstelling tot die jaren ligt er nu voor deze tijd van het jaar, gigantisch veel sneeuw en hierdoor zijn gebieden zelfs al gedeeltelijk geopend! Lees hier welke gebieden er al open zijn en wanneer de rest volgt!

Avoriaz

Het hoogst gelegen dorp deed mee met de vroege opening. De gebieden Lindarets en Arare  zijn op 2 en 3 december al gedeeltelijk geopend. De officiële opening zal twee weken later volgen op vrijdag 15 december.

Prachtig Avoriaz

Châtel

Ook Châtel is gedeeltelijk geopend op 2 en 3 december met de stoeltjesliften Rochassons en Pierre Longue in het Pre La Joux gebied. Het volledige gebied zal op 23 december openen.

Het prachtige dorpje Châtel

Champery/Les Crosets

Champery en Les Crosets hadden de eer om als eerste gebied te openen. De opening van het gebied Foilleuse staat gepland op 15 december. Samen met Morgins en Champoussin.

Les Gets

De gedeeltelijke opening van het gebied van Les Gets stond gepland op 16 december met een volledige opening op 23 december. Echter heeft de hoeveelheid sneeuw roet in het eten gegooid (of toch niet). Les Gets gaat namelijk eerder open! In het weekend van 9 en 10 december!

Hopelijk zullen zulke condities weer vaak voorkomen dit seizoen!

Morzine

Net zoals Les Gets zou de Pleney in Morzine ook pas de 16e open gaan, maar ook deze opening staat nu gepland in het weekend van 9 en 10 december!

St Jean D’Aulps

Het skigebied Roc D’Enfer grenzend aan St Jean D’Aulps wordt geopend op 23 december.

Eén van de vele liften van het enorme gebied!

De verbinding tussen de gebieden

Les Portes Du Soleil is een groot gebied, de verbindingen tussen de resorts gaan 23 december open. Hierdoor worden alle gebieden bereikbaar en kun je de grens tussen Frankrijk en Zwitserland passeren om het volledige circuit te voltooien.

Wie vertrekt er de komende dagen naar dit geweldige skigebied?

Bron: http://blog.saljoo.com/portes-du-soleil-opening-dates/
Foto’s: Ilse Nijhof

 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer