Overzicht Covid-19 maatregelen Oostenrijk

Door: Maaike Somers
2 december 2020

Ondanks dat het de verwachting is dat we niet naar Oostenrijk kunnen in de kerstvakantie, zijn ze  wel heel druk bezig geweest met het treffen van Covid-19 maatregelen.

Hier vind je een handig overzicht van alle geldende maatregelen.

Afstand houden

Ondanks dat we deze maatregel inmiddels bijna kunnen dromen, kunnen we ‘m ook niet vaak genoeg herhalen. Afstand houden is en blijft nodig. In Oostenrijk dient een afstand van minimaal één meter in acht te worden genomen. Dit geldt overal, ook in de rij voor de skilift. Er worden vloermarkering aangebracht om de noodzakelijke afstand visueel te maken.

Mond- en neusmasker dragen

Mond- en neusmaskers zijn verplicht in het openbaar vervoer. Net als in restaurants, gondels, winkels en andere openbare gelegenheden. In de rij voor skiliften en gondels moet je je masker op, ook als deze zich buiten bevindt.
De skiliften en gondels worden vaker gedesinfecteerd en geventileerd. En op parkeerplaatsen worden maatregelen getroffen om daar mensenmassa’s te voorkomen.

Groepsgrootte skischolen

Het maximum aantal personen in een skiklas is vastgesteld op tien. Het mengen van klasjes wordt niet meer gedaan. Deelnemers aan skilessen zijn verplicht een mond- en neusmasker te dragen.
De skilerarenzijn opgenomen in het Covid-19-testprogramma van de federale overheid.

Eten en drinken

Eten en drinken mag alleen zittend worden gedaan. Dit geldt ook voor buiten. Bij eetkraampjes mag je je consumptie wel staand nuttigen, maar de exploitant dient er zorg voor te dragen dat dit niet in de nabije omgeving van zijn kraam gebeurt.
Restaurant zijn zodanig ingericht dat ook hier de één meter afstand kan worden bewaard van gasten anders dan het eigen gezelschap. Van deze afstand mag worden afgeweken als er beschermende middelen zijn geplaatst, zoals schermen.
Bij het betreden en verlaten van de gelegenheid dien je een mondkapje te dragen. Aan tafel mag je deze natuurlijk af doen.

Kerstmarkten

Kerstmarkten mogen doorgaan. Voorwaarde hiervoor is dat iedere kerstmarkt een preventie- en hygiëneconcept opstelt en implementeert.
Het bezoekeraantal moet worden gereguleerd. De afstand van de stands onderling moet groter zijn dan deze normaal gesproken is. Op de grond moeten duidelijke markeringen staan die ervoor zorgen dat de één meter afstand duidelijk zichtbaar is.

Overzicht Covid-19 maatregelen

Maatregelen Covid-19 Oostenrijk. Bron: salzburg24.at
Maatregelen Covid-19 Oostenrijk. Bron: salzburg24.at

Let wel op, dit zijn de landelijke maatregelen. Het kan zijn dat er regionaal aanvullende regels gelden. Kijk dus altijd even op de website van de regio die je bezoekt naar de daar geldende regels.

Bron: https://www.salzburg24.at/


									
																			

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer