Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Overzicht Covid-19 maatregelen Oostenrijk

Door: Maaike Somers
2 december 2020

Ondanks dat het de verwachting is dat we niet naar Oostenrijk kunnen in de kerstvakantie, zijn ze  wel heel druk bezig geweest met het treffen van Covid-19 maatregelen. 

Hier vind je een handig overzicht van alle geldende maatregelen.

Afstand houden

Ondanks dat we deze maatregel inmiddels bijna kunnen dromen, kunnen we ‘m ook niet vaak genoeg herhalen. Afstand houden is en blijft nodig. In Oostenrijk dient een afstand van minimaal één meter in acht te worden genomen. Dit geldt overal, ook in de rij voor de skilift. Er worden vloermarkering aangebracht om de noodzakelijke afstand visueel te maken.

Mond- en neusmasker dragen

Mond- en neusmaskers zijn verplicht in het openbaar vervoer. Net als in restaurants, gondels, winkels en andere openbare gelegenheden. In de rij voor skiliften en gondels moet je je masker op, ook als deze zich buiten bevindt.
De skiliften en gondels worden vaker gedesinfecteerd en geventileerd. En op parkeerplaatsen worden maatregelen getroffen om daar mensenmassa’s te voorkomen.

Groepsgrootte skischolen

Het maximum aantal personen in een skiklas is vastgesteld op tien. Het mengen van klasjes wordt niet meer gedaan. Deelnemers aan skilessen zijn verplicht een mond- en neusmasker te dragen.
De skilerarenzijn opgenomen in het Covid-19-testprogramma van de federale overheid.

Eten en drinken

Eten en drinken mag alleen zittend worden gedaan. Dit geldt ook voor buiten. Bij eetkraampjes mag je je consumptie wel staand nuttigen, maar de exploitant dient er zorg voor te dragen dat dit niet in de nabije omgeving van zijn kraam gebeurt.
Restaurant zijn zodanig ingericht dat ook hier de één meter afstand kan worden bewaard van gasten anders dan het eigen gezelschap. Van deze afstand mag worden afgeweken als er beschermende middelen zijn geplaatst, zoals schermen.
Bij het betreden en verlaten van de gelegenheid dien je een mondkapje te dragen. Aan tafel mag je deze natuurlijk af doen.

Kerstmarkten

Kerstmarkten mogen doorgaan. Voorwaarde hiervoor is dat iedere kerstmarkt een preventie- en hygiëneconcept opstelt en implementeert.
Het bezoekeraantal moet worden gereguleerd. De afstand van de stands onderling moet groter zijn dan deze normaal gesproken is. Op de grond moeten duidelijke markeringen staan die ervoor zorgen dat de één meter afstand duidelijk zichtbaar is.

Overzicht Covid-19 maatregelen

Maatregelen Covid-19 Oostenrijk. Bron: salzburg24.at
Maatregelen Covid-19 Oostenrijk. Bron: salzburg24.at

Let wel op, dit zijn de landelijke maatregelen. Het kan zijn dat er regionaal aanvullende regels gelden. Kijk dus altijd even op de website van de regio die je bezoekt naar de daar geldende regels.

Bron: https://www.salzburg24.at/


(Visited 458 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer