Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Teveel sneeuw doet toerisme pijn

Door Edwin Hagenouw | Bron: orf.at

De zware sneeuwval van de afgelopen weken kan het aantal boekingen in het huidige winterseizoen negatief beïnvloeden. Dit toont een eerste tussentijdse balans van woordvoerster van de toerisme branche in Oostenrijk, Petra Nocker-Schwarzenbacher. De gedetailleerde statistieken over het winterseizoen tot nu toe zijn nog niet beschikbaar, maar de feedback van de hotelbranche geeft weinig reden tot vreugde, vertelt de woordvoerster: “We hebben feedback ontvangen van accommodaties die aangeven dat er een daling te zien is van vier tot zes procent ten opzichte van vorige seizoenen. Dit is toe te schrijven aan de enorme sneeuwval in januari 2019.

De enorme sneeuwval zorgt wel voor ideale ski-omstandigheden in Oostenrijk. Zoals hierboven in Sankt Anton am Arlberg.

Tot 50% minder short trips!

De vele wegversperringen en de vele berichten daarover in de media hebben kennelijk vooral liefhebbers van korte skivakanties (short trips) afgeschrikt, zegt Nocker-Schwarzenbacher: “Wat we dit jaar vooral hebben gemist, waren de kortetermijnboekingen in het weekend. Daar zien we extreme dalingen tot zelfs 50 procent”.

Bron: orf.at

(Visited 277 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer