Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Overnachten in een Iglo? In Pfronten, Duitsland kan het!

Door Maaike de Vries

Wil jij eens écht bijzonder overnachten? Ben je geen koukleum en ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Dan is een overnachting in een iglo echt iets voor jou!

En je hoeft er niet eens zo ver voor te rijden. Op een kleine 8 uur rijden van Utrecht ligt het dorpje Pfronten. Onderdeel van de regio Allgau en hier kun je deze bijzondere overnachting meemaken. Op de top van de Breitnerberg, op 1838 meter hoogte  kun je je eigen iglo bouwen.

Je eigen iglo bouwen kan in Pfronten. Bron: pfronten.de
Je eigen iglo bouwen kan in Pfronten.
Bron: pfronten.de

Na een ritje omhoog met de skilift, ga je te voet verder. Op sneeuwschoenen wandel je vanaf de Hochalp door naar de top, waar je onder begeleiding van een instructeur je eigen iglo gaat bouwen.

Zie je het al voor je? In je dikke slaapzak terwijl je in een huis van sneeuw ligt? Met enkel een kaars die de iglo verlicht en verwarmt. ‘S nachts steek je je hoofd naar buiten en lig je op de berg, met de sterrenhemel boven je en ’s ochtends? Dan kun je in de oorverdovende stilte genieten van een sublieme zonsopgang. Dichter bij de natuur kom je haast niet.
Een slaapmatje, warme kleding en een goede slaapzak zijn trouwens geen overbodige luxe. Je iglo wordt dankzij de kaars verwarmt, maar hoger dan een graad of 3 celsius komt de temperatuur niet. Bijzonder genoeg komt de temperatuur ook niet echt lager dan dat, ongeacht de buitentemperatuur.

Meer weten van deze bijzondere manier van overnachten? Neem dan eens een kijkje op de website van Pfronten. Je vind hier niet alleen de overnachtingen in een iglo, maar ook nog andere bijzondere overnachtingsmogelijkheden.

Krijg je er geen genoeg van? Kijk dan eens naar de top 5 van bijzondere slaapplekken in de sneeuw.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer