Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Overnachten in een Iglo? In Pfronten, Duitsland kan het!

Door Maaike de Vries

Wil jij eens écht bijzonder overnachten? Ben je geen koukleum en ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Dan is een overnachting in een iglo echt iets voor jou! 

En je hoeft er niet eens zo ver voor te rijden. Op een kleine 8 uur rijden van Utrecht ligt het dorpje Pfronten. Onderdeel van de regio Allgau en hier kun je deze bijzondere overnachting meemaken. Op de top van de Breitnerberg, op 1838 meter hoogte  kun je je eigen iglo bouwen.

Je eigen iglo bouwen kan in Pfronten. Bron: pfronten.de
Je eigen iglo bouwen kan in Pfronten.
Bron: pfronten.de

Na een ritje omhoog met de skilift, ga je te voet verder. Op sneeuwschoenen wandel je vanaf de Hochalp door naar de top, waar je onder begeleiding van een instructeur je eigen iglo gaat bouwen.

Zie je het al voor je? In je dikke slaapzak terwijl je in een huis van sneeuw ligt? Met enkel een kaars die de iglo verlicht en verwarmt. ‘S nachts steek je je hoofd naar buiten en lig je op de berg, met de sterrenhemel boven je en ’s ochtends? Dan kun je in de oorverdovende stilte genieten van een sublieme zonsopgang. Dichter bij de natuur kom je haast niet.
Een slaapmatje, warme kleding en een goede slaapzak zijn trouwens geen overbodige luxe. Je iglo wordt dankzij de kaars verwarmt, maar hoger dan een graad of 3 celsius komt de temperatuur niet. Bijzonder genoeg komt de temperatuur ook niet echt lager dan dat, ongeacht de buitentemperatuur.

Meer weten van deze bijzondere manier van overnachten? Neem dan eens een kijkje op de website van Pfronten. Je vind hier niet alleen de overnachtingen in een iglo, maar ook nog andere bijzondere overnachtingsmogelijkheden.

Krijg je er geen genoeg van? Kijk dan eens naar de top 5 van bijzondere slaapplekken in de sneeuw.

(Visited 411 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer