Ieder jaar begin ik me maanden van tevoren te verheugen op mijn volgende snowboard-trip. Maar vorig seizoen liep het allemaal net even anders dan verwacht. Eindelijk was het dan zover. Met een gewaxt snowboard stap ik in het vliegtuig op weg naar Innsbruck, op weg naar de bergen. Aangekomen op het vliegveld kijk ik mijn ogen uit naar de witte bergen. Dat belooft nog wat voor de komende dagen denk ik bij mezelf en ik krijg nog meer zin om de pistes te gaan berijden.

En dan is het eindelijk tijd om mijn snowboard aan te trekken. Soepel gaan de eerste bochten over de spierwitte pistes. Het is vroeg, dus nog niet veel mensen op de pistes, wat een vrijheid! Maar dan, na een uur perfect snowboarden, in een moment van concentratieverlies gaat het mis en val ik op mijn pols.

Maar dan, na een uur perfect snowboarden… Ik mis mijn concentratie voor een seconde en val op mijn pols.

Eerst denk ik nog dat hij gekneust is, maar even later als ik hem toch echt niet goed meer kan bewegen, wordt het duidelijk. Hij is gebroken. De pijn valt nog erg mee, waarschijnlijk door de adrenaline en kou. Het enige waar ik aan kan denken is het einde van wat een mooie trip had moeten worden.

De pisteredding wordt gebeld en komen me ophalen met de banaan, want nog een keer vallen op een gebroken arm is een heel slecht idee! De banaan is een ervaring op zich en hoewel het bij lange na niet opweegt tegen een gebroken pols, geniet ik er stiekem toch een klein beetje van. Gelukkig maar dat ik me rug niet had gebroken, want dan is zo’n banaan echt niet te genieten.

Terug in het dal ga ik meteen naar de dokter. Daar wordt eerst mijn pols nog gezet en daarna wordt hij ingegipst. De volgende dag aan het ontbijt zie ik vele skiërs en snowboarders zich klaarmaken voor de dag. Zwaar jaloers kijk ik ze achterna als ze richting de pistes lopen. Dit gebeurt me niet nog een keer neem ik me voor!

Wintersport is een actieve sport, dus zulk soort ongelukken kunnen altijd gebeuren. Zorg dat je weet hoe je de pisteredding kunt bereiken en zorg voor een goede wintersportverzekering voordat je gaat. Maar natuurlijk blijft het beste om helemaal geen ongeluk te krijgen.


Lees hier ook onze waarschuwing voor privé klinieken in Oostenrijk


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer