Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Door: Tessa Kramer

Ieder jaar begin ik me maanden van tevoren te verheugen op mijn volgende snowboard trip. Maar vorig seizoen liep het allemaal net even anders dan verwacht.

Eindelijk was het dan zover. Met een gewaxt snowboard stap ik in het vliegtuig opweg naar Innsbruck, op weg naar de bergen. Aangekomen op het vliegveld kijk ik mijn ogen uit naar de witte bergen. Dat belooft nog wat voor de komende dagen denk ik in mezelf.

Vliegtuig Innsbruck
Het vliegtuig op het vliegveld van Innsbruck ©Foto: Tessa Kramer

En dan is het eindelijk tijd om mijn snowboard aan te trekken. Soepel gaan de eerste bochten over de spierwitte pistes. Het is vroeg, dus nog niet veel mensen op de pistes, wat een vrijheid! Maar dan, na een uur perfect snowboarden… Ik mis mijn concentratie voor een seconde en val op mijn pols.

Maar dan, na een uur perfect snowboarden… Ik mis mijn concentratie voor een seconde en val op mijn pols.

Eerst denk ik nog dat hij gekneust is, maar even later als ik hem toch echt niet goed meer kan bewegen, wordt het duidelijk. Hij is gebroken. De pijn valt nog erg mee, waarschijnlijk door de adrenaline en kou. Het enige waar ik aan kan denken is het einde van wat een mooie trip had moeten worden.

De pisteredding wordt gebeld en komen me ophalen met de banaan, want nog een keer vallen op een gebroken arm is een heel slecht idee! De banaan is een ervaring op zich en hoewel het bij lange na niet opweegt tegen een gebroken pols, geniet ik er stiekem toch een klein beetje van. (Gelukkig maar dat ik me rug niet had gebroken, want dan is zo’n banaan echt niet te genieten!)

Banaan ongeluk pisteredding
Blijven lachen…. ©Foto: Tessa Kramer

Terug in het dal ga ik meteen naar de dokter. Daar wordt eerst mijn pols nog gezet en daarna wordt hij ingegipst. De volgende dag aan het ontbijt zie ik vele skiërs en snowboarders zich klaarmaken voor de dag. Zwaar jaloers kijk ik ze achterna als ze richting de pistes lopen. Dit gebeurt me niet nog een keer neem ik me voor!

Wintersport is een actieve sport, dus zulk soort ongelukken kunnen altijd gebeuren. Zorg dat je weet hoe je de pisteredding kunt bereiken en zorg voor een goede wintersportverzekering voordat je gaat!

Maar natuurlijk blijft het beste om helemaal geen ongeluk te krijgen!


Lees hier ook onze waarschuwing voor privé klinieken in Oostenrijk


(Visited 444 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer