Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Nog even en dan zit het jaar er alweer op. De overgang van het oude op het nieuwe jaar gaat hier in Nederland traditiegetrouw gepaard met oliebollen, champagne en veel knallend vuurwerk. Los van de oliebollen weten ze in de wintersportlanden ook een mooi feestje te maken van Oud & Nieuw. De tradities zijn vaak streek- en plaatsgebonden en zo viert iedereen de oudejaarswisseling op zijn eigen manier. Ben jij al bekend met deze bijzondere tradities in de sneeuw?

BONNE ANNÉE IN DE FRANSE ALPEN

In de Franse Alpen vieren ze Oud & Nieuw doorgaans met traditionele feesten en fonkelende fakkeltochten. Bijna overal kan je genieten van lampionnenoptochten voor groot en klein en in de meeste Franse skigebieden geven de skischolen een indrukwekkende demonstratie op de piste met fakkels en vuurwerk. 

sneeuw
Fonkelende fakkeltochten op de Franse skipistes tijdens Oud & Nieuw © Pixabay

FROHES NEUES JAHR IN OOSTENRIJK

In Oostenrijk wordt het oude jaar traditioneel uitgeluid met een feestelijk Silvesterdiner. In ieder restaurant of hotel kan je aanschuiven om uitgebreid te dineren en te vieren dat het jaar er bijna op zit. Hoe leuk is dat?! In sommige Oostenrijkse plaatsen begint het feest zelfs al vóór Kerst met houten stalletjes, gezellige eetkraampjes en allerlei podia met live-muziek en dj’s. Na het Silvesterdiner trekken de mensen dan massaal naar buiten om het feest daar voort te zetten. Oostenrijk is een kei in het organiseren van prachtige vuurwerkshows tijdens de jaarwisseling. De witte wereld vormt een sprookjesachtig decor voor al het kleurrijke siervuurwerk. Denk er dan feestelijke muziek bij en het plaatje is compleet!

DIE BESTEN WUNSCHEN IN DUITSLAND

In Duitsland wordt Oud & Nieuw ook uitgebreid gevierd en ook hier is de viering sterk afhankelijk van de regio waar je bent. In de deelstaat Beieren bijvoorbeeld, daar waar onder andere Garmisch-Partenkirchen ligt, neemt men als sinds mensenheugenis op een traditionele wijze afscheid van het oude jaar. Met kanonsalvo’s wordt het oude jaar uitgezwaaid en vervolgens gaan Beierse mannen de besneeuwde weidevelden op om er met reusachtige zwepen te klappen. Alpenschnalzen wordt dat genoemd en dit doet men om de wintergeesten te verjagen.

sneeuw
Alpenschnalzen op de besneeuwde weidevelden ® Bayern Tourismus

UN GLECKLICHES NEJOHR IN HET ZWITSERS

Ook in Zwitserland is het met Oud & Nieuw een waar feest met bijzondere gebruiken. In sommige regio’s trekken mannen met griezelige kostuums de besneeuwde bergen in, druk slaande op luidruchtige koeienbellen. Hiermee verjagen zij de kwade geesten en demonen die het nieuwe jaar niet mogen verstoren. Deze traditie staat in Zwitserland bekend als Trycheln.

WAAR BEN JIJ DIT JAAR MET OUD & NIEUW?

Ga jij Oud & Nieuw dit jaar vieren in de sneeuw, op het strand, in je stamcafé of misschien wel thuis op de bank met oliebollen, appelbeignets en één van de vele eindejaarsconferences? Vertel het ons!

sneeuw
Oliebollen horen er bij ons bij met Oud & Nieuw © Pxhere
(Visited 495 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer