Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Oud en nieuw in de Alpen

Door Patricia Christiani

Op Nieuwjaarsdag in Nederland is het even bijkomen na alle oliebollen en champagne, in de populaire wintersportlanden als Oostenrijk en Frankrijk is dit wel anders: daar zorgen de meeste vakantiegangers dat ze weer op tijd op de piste zijn. 

Natuurlijk vieren ze in de Alpen wel oud en nieuw, maar het gaat er wel iets anders aan toe dan in Nederland. De nadruk ligt wat minder op het knallen van vuurwerk, maar er wordt meestal wel een vuurwerkshow georganiseerd met siervuurwerk, dat natuurlijk prachtig afsteekt tegen de witte bergen. Misschien iets voor oud en nieuw 2020/2021?

Oostenrijk

In Oostenrijk (en trouwens ook Zwitserland) vieren ze Silvester, vernoemd naar Paus Silvester I die op oudejaar 335 overleed en wiens feest dus op 31 december valt. Men gaat vooral gezellig uit eten, waarbij de restaurants meestal nog drukker worden bezocht dan met Kerstmis. Reserveren is dan ook wel aan te raden. Vuurwerk is er in de vorm van vuurwerkshows, wat gisteravond ook weer een mooi gezicht was:

oud en nieuw alpen
Foto’s: webcam St Veit im Defereggental, webcam Zugspitze

Frankrijk

In Frankrijk heet oud en nieuw Saint Sylvestre of Le Revéillon. Ook hier wordt er veelal lekker gegeten met familie of vrienden. Er wordt relatief weinig vuurwerk afgestoken, hoewel de grote skigebieden dit de laatste jaren wel hebben aangepast met een grote siervuurwerkshow voor de toeristen om de feestvreugde te verhogen. Vannacht zag het er dan ook prachtig uit in bijvoorbeeld Val Thorens en Tignes:

Oud en nieuw vieren in de Alpen is dus geen gek idee. Bovendien verdwijnt je Nieuwjaarsdagkater natuurlijk veel sneller op de piste dan in een grauw Nederland!

Hoofdfoto: webcam Damüls

(Visited 476 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer