advertentie
Ski Safari

Ben je op zoek naar een makkelijk én lekker recept? Maak eens deze Apfelstrudel. Eet het als ontbijt, dessert of bij de koffie. Wil je het wat minder gezond eten? Dan is het als dessert lekker met ijs en slagroom of met vanillesaus bij de koffie. Dit recept is de manier waarop ze Apfelstrudel in het Italiaanse Zuid-Tirol maken. Ik heb het samen met de Italiaanse chefkok Manuel Astuto mogen maken. Wat een feest was dat. Ik zeg: eet smakelijk!

Apfestrudel maken met chefkok Manuel Astuto
Apfestrudel maken met chefkok Manuel Astuto

Ingrediënten

  • 800 gram filodeeg
  • 1,5 kilo appels. Tip: Neem 50% zoetere appels (bijv. Kanzi) en 50% meer zure appels (bijv. Granny Smith)
  • 30 gram suiker
  • 5 gram kaneel
  • 15 gram rum
  • rozijnen, pijnboombitten en broodkruimels (naar maak). Dit maakt het recept wel echt compleet

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, verwijder kern en snijd de appels in blokjes
  2. Bak / Rooster de broodkruimels (met een beetje boter) en voeg de kaneel toe
  3. Voeg de broodkruimels, suiker, rozijnen, rum en pijnboompitten toe aan de appels.
  4. Leg het filodeeg op een theedoek en schep daar de ‘appelmix’ op en gebruik de theedoek om het op te rollen.
  5. 20 minuten in de oven op 180 graden

Eet smakelijk!


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

  • Hevige aardbeving Kufstein
  • Virtueel op wintersport: de toekomst?
  • Kitzbühel en Tignes openen dit weekend
  • 9 banen in de sneeuw waar je nu op kunt solliciteren

 

advertentie
Reizen naar IJsland