Wintersportrecepten: de lekkerste Apfelstrudel uit Zuid-Tirol
Wintersportrecepten: de lekkerste Apfelstrudel uit Zuid-Tirol
Door Matthijs van der Pol
Ben je op zoek naar een makkelijk én lekker recept? Maak dan eens deze Apfelstrudel. Eet het als ontbijt, dessert of bij de koffie. Ik kan er vooral van smullen als het wordt geserveerd met roomijs en slagroom of vanillesaus. Hieronder laat ik je zien op welke manier ze Apfelstrudel in het Italiaanse Zuid-Tirol bereiden.
Samen met de Italiaanse chefkok Manuel Astuto heb ik deze heerlijke verwennerij gemaakt tijdens een kookworkshop. Wat een feest was dat. Ik zeg: eet smakelijk!
Ingrediënten
- 800 gram filodeeg
- 1,5 kilo appels. Tip: Neem 50% zoetere appels en 50% zure appels
- 30 gram suiker
- 5 gram kaneel
- 15 milliliter rum
- rozijnen, pijnboompitten en broodkruimels (naar maak). Dit maakt het recept wel echt compleet
Bereidingswijze
- Schil de appels, verwijder de kern en snijd de appels in blokjes
- Bak / Rooster de broodkruimels (met een beetje boter) en voeg de kaneel toe
- Voeg de broodkruimels, suiker, rozijnen, rum en pijnboompitten toe aan de appels.
- Leg het filodeeg op een theedoek en schep daar de ‘appelmix’ op en gebruik de theedoek om het op te rollen.
- twintig minuten in de oven op 180 graden
Eet smakelijk!
Bekijk ook de recepten voor Kaiserschmarrn en Germknödel
Ik, Matthijs, ben graag actief in de bergen. In de zomer: mountainbiken, hiken en hardlopen. In de winter ga ik graag snowboarden. Ik ben overigens maar een simpele snowboarder. Geen rare tricks, maar ik geniet wel enorm van elk moment in de sneeuw.