Partner van Snowrepublic | Podobrace.nlPodobrace

Ben je op zoek naar een makkelijk én lekker recept? Maak eens deze Apfelstrudel. Eet het als ontbijt, dessert of bij de koffie. Wil je het wat minder gezond eten? Dan is het als dessert lekker met ijs en slagroom of met vanillesaus bij de koffie. Dit recept is de manier waarop ze Apfelstrudel in het Italiaanse Zuid-Tirol maken. Ik heb het samen met de Italiaanse chefkok Manuel Astuto mogen maken. Wat een feest was dat. Ik zeg: eet smakelijk!

Apfestrudel maken met chefkok Manuel Astuto
Apfestrudel maken met chefkok Manuel Astuto

Ingrediënten

  • 800 gram filodeeg
  • 1,5 kilo appels. Tip: Neem 50% zoetere appels (bijv. Kanzi) en 50% meer zure appels (bijv. Granny Smith)
  • 30 gram suiker
  • 5 gram kaneel
  • 15 gram rum
  • rozijnen, pijnboombitten en broodkruimels (naar maak). Dit maakt het recept wel echt compleet

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, verwijder kern en snijd de appels in blokjes
  2. Bak / Rooster de broodkruimels (met een beetje boter) en voeg de kaneel toe
  3. Voeg de broodkruimels, suiker, rozijnen, rum en pijnboompitten toe aan de appels.
  4. Leg het filodeeg op een theedoek en schep daar de ‘appelmix’ op en gebruik de theedoek om het op te rollen.
  5. 20 minuten in de oven op 180 graden

Eet smakelijk!


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

  • RECEPT: Zuurkoolstrudel
  • RECEPT: Lawinecakejes
  • week van de wijnboeren
    De week van de wijnboeren in Les Menuires
  • RECEPT: Frittelle gevuld met appelroom

 

Snowrepublic reis-partner - Voigt Travel
Voigt Travel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here