Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Opnieuw strenge lockdown Oostenrijk

Door Patricia Christiani

Bondskanselier Kurz heeft vanmiddag in een persconferentie een strenge lockdown voor Oostenrijk aangekondigd. Het land gaat vanaf dinsdag 17 november 2020 middernacht (in de nacht van maandag op dinsdag) tot en met zondag 6 december 23.59 uur opnieuw in een volledige lockdown. Voor de skigebieden betekent dit dat het zeer spannend wordt of zij op tijd en volledig open kunnen gaan. 

Strenge lockdown

Alle niet-essentiële winkels moeten dicht en mensen met contactberoepen, zoals kappers, mogen voorlopig niet aan het werk. Ook de scholen gaan tot 6 december weer dicht.  Mensen mogen alleen de straat op als dat noodzakelijk is. Oostenrijkers mogen slechts 1 persoon ontmoeten. Ze mogen alleen het huis verlaten als er een goede reden voor is, zoals werk, het bezoeken van familie, een wandeling of een boodschap. Supermarkten, apotheken, drogisterijen en tabakswinkels, banken en postkantoren blijven open.

Besmettingen tot recordhoogte

Het aantal coronabesmettingen lag de afgelopen zeven dagen op 554 per 100.000 inwoners. Volgens de laatst bekende cijfers liggen er bijna 4000 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 567 op de IC. Persbureau DPA meldt dat ziekenhuizen in sommige gebieden mogelijk moeten gaan kiezen welke patiënten er opgenomen worden. Ook vandaag bereikte Oostenrijk een record aan besmettingen.

lockdown oostenrijk
De situatie in Oostenrijk d.d. 14 november 2020 | Bron: https://corona-ampel.gv.at/

Oostenrijk stelde op 3 november al een gedeeltelijke lockdown in. Sinds dat moment is onder meer de horeca dicht, mogen hotels geen toeristen meer ontvangen en geldt er een avondklok. Na tien dagen zou gekeken worden of die maatregelen voldoende effect hebben, maar dat is volgens de regering dus niet het geval.

Spannend voor de skigebieden

Voor de Oostenrijkse skigebieden is het enorm spannend. Veel gebieden wilden rond 5 december hun seizoen starten. Het is de vraag of de besmettingen dan een dusdanig niveau hebben bereikt dat de gebieden ook echt open kunnen. Een aantal gebieden, waaronder Serfaus-Fiss-Ladis hebben hun seizoensopening juist al naar een later tijdstip verzet. 

Bronnen: NOS, Tiroler Tageszeitung, Orf.at

Hoofdfoto: Theo Schut

Anderen lazen ook:

(Visited 1.815 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer