Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Op de Hintertux-gletsjer in het Oostenrijkse Tirol is op nieuwjaarsdag een Nederlandse vrouw van 28 omgekomen door een ski-ongeluk. Ook haar vriendin van 27 raakte zwaargewond. Samen met twee andere Nederlanders was het viertal aan het skiën in het skigebied Hintertux. De Oostenrijkse media meldt dat beide vrouwen naar alle waarschijnlijkheid ten val zijn gekomen nadat ze zijn uitgegleden over een stuk ijs op een steil stuk rode piste.

Bevroren piste zorgt voor val

Door een stuk bevroren piste kwamen de vrouwen (los van elkaar) ten val, waarbij de 28 jarige Nederlandse, 100 meter naar beneden viel. Een vangnet kon de val helaas niet breken. De Nederlandse vrouw van 28, is vervolgens nog 20 meter door de lucht geslingerd voordat zij tot stilstand kwam tegen een boom. Hulp van reddingsdiensten mocht niet meer baten. De vrouw is aan haar lichamelijk letsel overleden.
Ook de 27 jarige vriendin van de Nederlandse vrouw is na haar val met ernstige verwondingen met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Kufstein gebracht. Niet veel later is zij overgebracht naar het ziekenhuis van Innsbruck.
De andere twee skiërs waren net voor de val aan dezelfde afdaling begonnen. Of zij iets van het ongeluk hebben gezien meldt de Oostenrijkse media niet.

Slechte sneeuwcondities leiden tot meer ongelukken

Er gebeuren de laatste tijd veel ongelukken op de piste. Dit kan mogelijk komen door gevaarlijke sneeuwcondities. De geringe hoeveelheid sneeuw in combinatie met de harde pistes zorgen voor moeilijke omstandigheden. Vaak zijn de pistes in de ochtend nog bevroren en in de middag papperig met veel buckels.

Bron: Nos, AD

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer