Op de Hintertux-gletsjer in het Oostenrijkse Tirol is op nieuwjaarsdag een Nederlandse vrouw van 28 omgekomen door een ski-ongeluk. Ook haar vriendin van 27 raakte zwaargewond. Samen met twee andere Nederlanders was het viertal aan het skiën in het skigebied Hintertux. De Oostenrijkse media meldt dat beide vrouwen naar alle waarschijnlijkheid ten val zijn gekomen nadat ze zijn uitgegleden over een stuk ijs op een steil stuk rode piste.

Bevroren piste zorgt voor val

Door een stuk bevroren piste kwamen de vrouwen (los van elkaar) ten val, waarbij de 28 jarige Nederlandse, 100 meter naar beneden viel. Een vangnet kon de val helaas niet breken. De Nederlandse vrouw van 28, is vervolgens nog 20 meter door de lucht geslingerd voordat zij tot stilstand kwam tegen een boom. Hulp van reddingsdiensten mocht niet meer baten. De vrouw is aan haar lichamelijk letsel overleden.
Ook de 27 jarige vriendin van de Nederlandse vrouw is na haar val met ernstige verwondingen met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Kufstein gebracht. Niet veel later is zij overgebracht naar het ziekenhuis van Innsbruck.
De andere twee skiërs waren net voor de val aan dezelfde afdaling begonnen. Of zij iets van het ongeluk hebben gezien meldt de Oostenrijkse media niet.

Slechte sneeuwcondities leiden tot meer ongelukken

Er gebeuren de laatste tijd veel ongelukken op de piste. Dit kan mogelijk komen door gevaarlijke sneeuwcondities. De geringe hoeveelheid sneeuw in combinatie met de harde pistes zorgen voor moeilijke omstandigheden. Vaak zijn de pistes in de ochtend nog bevroren en in de middag papperig met veel buckels.

Bron: Nos, AD

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer