Opening skiliften in Italië op 18 januari

Door Sytske Maaijen

Vandaag heeft de minister van Volksgezondheid, Speranza, in Italië de verordening ondertekend waarmee de liftmaatschappijen 18 januari a.s. als nieuwe openingsdatum kunnen aanhouden. Deze stond op 7 januari maar als gevolg van gevraagde aanpassingen door het CTS, (Wetenschappelijk Technisch comité) op de door de zeven regio’s opgestelde protocollen, was deze datum niet meer realistisch.

Bovendien dienen de regio’s waarin de wintersport gebieden zich bevinden, aan de voorwaarden van ‘gele zone’ te voldoen. Hierbij dient o.a. de Rt-waarde lager dan 1 te liggen.

Deze vakantieperiode geldt in geheel Italië code oranje en rood t/m 6 januari om veel verplaatsingen en dus besmettingen te voorkomen. Vanaf 7 januari krijgen alle regio’s op basis van de actuele besmettingen weer afzonderlijk de kleur geel, oranje of rood (met een complete lock-down) toegewezen.

Het sneeuwt deze dagen vrijwel onophoudelijk in de Italiaanse wintersportgebieden. Het is dus niet onrealistisch dat je ook gedurende maart en Pasen (4 april) nog altijd van de Dolomieten, vele zon-uren en het lekkere Italiaanse eten kunt genieten.


Meer artikelen over wintersport in Italië 


(Visited 648 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.