Spectaculair openingsweekend Val Thorens met heel veel sneeuw!

Door: Karin Nijhof

Het sneeuwt in veel wintersportgebieden en dat stopt voorlopig nog niet. Binnenkort openen veel skigebieden hun liften voor een nieuw wintersportseizoen. Reporter Karin mag namens SnowRepublic dit weekend naar de opening in Val Thorens, in Frankrijk dat ook wel “Val Tho” wordt genoemd. Vorig jaar moest het skigebied van Val Thorens de opening nog uitstellen vanwege gebrek aan sneeuw. En dat is bijzonder aangezien Val Thorens het hoogst gelegen skidorp van Europa is.
Echter heeft het afgelopen weken al behoorlijk gesneeuwd in Val Tho. De bergtoppen zijn bedekt met 100 cm aan sneeuw, en zelfs in het dal ligt al 45 cm.
Daarnaast liggen de temperaturen onder het vriespunt waardoor ook de sneeuwkanonnen goed hun werk kunnen doen. Optimale omstandigheden voor een perfecte start van het wintersportseizoen 2019/2020. En er komt dit weekend en de komende tijd nog heel veel meer sneeuw aan!

Voorbereidingen en Workouts

Mijn koffer voor komend weekend staat klaar. Mijn snowboard heeft een wax en-slijpbeurt gekregen en staat ook klaar voor vertrek. Op naar de poedersneeuw. Helaas moet ik concluderen dat ik net iets te laat ben begonnen met fitnessoefeningen om fit op wintersport te gaan. Bij zowel skiën en snowboarden wordt er namelijk een beroep op je benen en core gedaan. Afgelopen jaar schreef ik hier een artikel over en gaf ik tips welke oefeningen je het best kunt doen voordat je op wintersport gaat. Als dat maar goed komt.

Openingsweekend Val Thorens 22-25 november 2019

Dit weekend is het dan zo ver. La Grand première van het skiseizoen in Val Thorens. Tijdens het openingsweekend van Val Thorens komen de beste merken hun materialen tonen en eerdere jaren mochten deze materialen ook getest worden. Ongeveer 45 merken tonen hun nieuwste materialen en accessoires.
Ski: Amplid, Armada, Atomic, Duret, Dynafit/Salewa, Dynastar, Icelantic, La Planche Maurienaise, Liberty Skis, Movement, Salomon, Ski Mojo, Slopedeck, TSL, Wedze
Snowboard: Amplid, Bataleon/Lobster/Switch Bindings, Borealis, Burton, Capita/Union/Slash, Deeluxe, Easy Snowboard, Lib Tech/Gnu/Roxy/Bent Metal, Nidecker/Yes/Jones/Now/Flow, Northwave/Drake, Nitro, Rome sds, Salomon, Stone Division, Swoard
Accessoires:
Smith, Jubo, Cairn, 686, LCF, Oakley, Armure Française, Racer, GoPro

Openingsconcert en après-ski

Op Vrijdagavond staat er een openingsconcert gepland. Daarnaast wordt de après-ski  in Val Thorens beschouwd als één van de beste après-skigelegenheden van Frankrijk. In wel veertig après-skigelegenheden, waaronder cocktailbars, discotheken en karaokebars kun je tot in de late uurtjes drankjes drinken en dansjes doen.

Skigebied van Val Thorens

Het skidorp Val Thorens is onderdeel van het reusachtige skigebied, Les Trois Vallées. In het skigebied van Val Thorens ligt 150 kilometer aan piste. Omdat alleen het dorp op een hoogte van 2300 meter ligt, is het skigebied vrijwel tot begin mei sneeuwzeker. De vele accommodaties in Val Thorens hebben een ski-in en ski-out mogelijkheid. Dat maakt het gebied geliefd bij veel wintersporters. De verbindingen naar de andere dorpen in Les Trois Vallées zijn goed bereikbaar. In totaal telt het skigebied Les Trois Vallées 600 kilometer aan piste. Dit maakt dat je geen enkele dag dezelfde route hoeft af te leggen en je lekker pistekilometers kunt maken.

Bijzonder plaatje in Val Thorens: bijna nergens is er meer een rots te zien die door de sneeuw heen prikt. Zo wit is het bijna nooit!
Bijzonder plaatje in Val Thorens: bijna nergens is er meer een rots te zien die door de sneeuw heen prikt. Zo wit is het bijna nooit! (Bron: Facebook Val Thorens 2018)

Nieuwste ontwikkelingen Val Thorens

Er zijn volop nieuwigheden in Val Thorens. Redacteur Saskia schreef hier een artikel over. Komend seizoen staat er zelfs een Igloo Village met een ice-bar, een ijs restaurant en een hotel met uit ijs gehakte bedden.

Kom ook naar La grand première Val Thorens

Wie ga ik dit weekend is Val Thorens nog meer zien? 


Lees meer Artikelen over Val Thorens

(Visited 279 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer