Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Open brief aan Bibian Mentel

Door: Saskia Smulders

Lieve Bibian,

Bieb, Biebs, Bib. Noemen jouw geliefden jou zo? Ik hoop ’t, want het klinkt zo lief. Ik noem jou lief, terwijl ik je niet eens écht ken. Maar van wat ik van je gezien heb, kan ik niet anders dan je lief te noemen. Want ik heb zelfden zo’n lief, krachtig en optimistisch persoon als jij gezien.

Nee, ik ken je niet. Jammer genoeg, want ik had van je willen leren. Of alleen maar naar je willen luisteren en kijken. Die altijd oprechte glimlach, die sprankelende ogen, maar vooral: jouw levenskracht. Ondanks alles. We delen een paar passies: onze liefde voor winter, sneeuw en het snowboard. Want meid, wat ben jij een fantastische ambassadeur geweest voor het snowboarden, fantastisch en dank daarvoor. Ik hoop dat er veel meisjes door jou geïnspireerd zijn en worden om te leren snowboarden.

Tweeëntwintig jaar heb je de kanker in je achteruitkijkspiegel gezien. Al die jaren bleef je door de voorruit kijken, naar voren. Je zag de dood zo nu en dan wel heel dichtbij naderen, maar je wist altijd weer gas te geven en de kanker het nakijken te geven. Je leefde! Je bleef positief, altijd lachen en altijd vrolijk. En wat ik het allermooiste vond is dat het altijd oprecht was. Geen fake, écht! Je zag je zoon groot worden (ik bedacht me dat de kanker langer in je leven is dan je zoon….daar werd ik wel even stil van). En nu? Nu is de dood naast je komen rijden. Nog even en hij heeft je ingehaald….

Gisteren zag ik je bij Humberto. Ik zat op de bank te luisteren naar jouw lieve, krachtige woorden. “Ga herinneringen maken, want uiteindelijk draait het niet om materie, macht, geld of bezit”. Op de vraag van Stefano Keizer naar de zin van het leven zei je: “Het gaat om liefde. Liefde voor je man, je gezin, het leven, voor jezelf”  Jouw woorden, je ogen en je lach, ze spatten van het scherm heen ze raakten me tot diep in mijn hart. Ik kon niet anders dan mijn tranen de vrije loop te laten. I am not crying, you are.

Bron: Mentelity Foundation via Facebook

Toen ik later in mijn bed, omringd door de stilte van de nacht, nog eens dieper nadacht over jouw woorden viel het kwartje pas echt en werd naast mijn hart ook mijn ziel geraakt. Als de naderende dood alles van je heeft afgepeld, als je toekomst vandaag is of hoogstens morgen of overmorgen, als alles gezegd is, dan gaat het alleen maar om de herinneringen en de liefde. Dat is alles wat telt, dan is niets meer écht belangrijk. Het is zó waar en natuurlijk wist ik het allang al, maar ik handel er vaak niet naar omdat ik het nooit echt besefte.

Dus vandaag, op Internationale vrouwendag, start ik met het ten uitvoer brengen en uitdragen van jouw boodschap. Ga herinneringen maken, zelfs nu. Wees lief voor elkaar, zoals jij zei. En ik voeg daar aan toe: Wees Bibian. Dan zal de wereld er een stukje mooier uitzien.

Wees lief. Wees Bibian.

Mentality Foundation – Motivation to move

Bibian en haar naasten hebben de stichting de “Mentality Foundation” opgericht. Zij willen dat kinderen en jongeren de beste versie van zichzelf kunnen worden. Daarom motiveren zij ze om in beweging te komen en hun dromen na te jagen. Hoe groot de eerste stap ook is. Zo geeft de Mentality Foundation snowboardlessen aan mensen en kinderen met een lichamelijke uitdaging. Je kunt de foundation ondersteunen door geld te doneren, of een artikel uit de shop te kopen, zoals het t-shirt dat ik zojuist kocht.

Hoofdfoto: Mentality Foundation via Facebook

(Visited 2.628 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer