Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Kilometervreten to the max

Door Pauline van der Waal

Mijn mooiste skidagen heb ik wanneer ik ’s ochtends met één van de eerste liften naar boven vertrek en vervolgens de hele dag een tocht kan maken zonder dezelfde piste te hoeven nemen. Ultiem genieten! Misschien is het skigebied Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn daar wel het uitgelezen gebied voor, want er is voor bijna elke dag van je vakantie een andere tocht! 

Routes vanuit elk dorp in het gebied

Alle vier de plaatsen in het gebied hebben hun eigen ronde. Vanzelfsprekend kun je ook meerdere rondes combineren, met als uiteindelijke doel om ze allemaal te combineren. Hieronder zie je de verschillende opties en we werken ze op volgende van de benaming van het skigebied af. Veel skiplezier!

Ready to go?! Foto saalbach.com, Mirja Geh
Ready to go?! Foto saalbach.com, Mirja Geh

Saalbachronde van ongeveer twee uur

Lekker op het gemakje beginnen in Saalbach. Alleen maar blauwe pistes, niet te moeilijk, maar wel een heerlijk rondje. In totaal doe je over de 19 kilometer ongeveer twee uurtjes. Je neemt onderweg acht liften en 3600 hoogtemeters.
Belangrijk: je kunt deze ronde alleen tegen de klok in maken, kijk maar op het kaartje hier beneden. Linksonder zie de de piste naar Vorderglemm. De enige optie beneden is de gondel de andere kant van de berg op omhoog nemen.

Zorg dat je de Saalbachrunde de juiste richting in neemt
Zorg dat je de Saalbachrunde de juiste richting in neemt

Hinterglemmronde met meer rode pistes

De volgende ronde -die van Hinterglemm- is een tandje pittiger. Ongeveer driekwart van de pistes is rood, de rest zwart. Bij een normaal tempo kost het je ongeveer tweeënhalf uur om de 26 kilometer met 5600 hoogtemeters af te leggen. Onderweg neem je 12 liften.
Het leuke hier is dat je de route in beide richtingen kunt afleggen, waarbij met de klok mee eenvoudiger is dan andersom.
Voor wat extra kilometers neem je de beruchte sleeplift de Seekar. Check wel vooraf even of ‘ie geopend is, want in mijn beleving is ‘ie dat vaker niet dan wel…

Met de Hinterglemmrunde zie je het achterste gedeelte van het gebied
Met de Hinterglemmrunde zie je het achterste gedeelte van het gebied

Leogangrunde: van Saalbach naar Leogang

In de derde ronde van de lijst combineer je de eerdergenoemde Saalbachronde -maar dan iets korter- met een tripje naar de andere kant van de bergketen: Leogang. Het maakt trouwens niet uit of je start in Leogang of Saalbach, als je maar weer zorgt dat je het rondje Saalbach in de juiste richting maakt.
Niet opgenomen in de route, maar wel een leuk uitstapje is de Almbahn. Als je die neemt kom je op de zogenaamde Skimovie-Strecke. Daar kun je met je skipas een filmpje laten maken dat je later op de dag kunt downloaden.
Oh ja, in totaal is deze route 26 kilometer met 4300 hoogtemeters en staat er ongeveer 2,5 uur voor. Ook hier bestaat je route uit louter blauwe pistes.

Met de Leogangrunde pak je -niet verrassend- Leogang mee
Met de Leogangrunde pak je -niet verrassend- Leogang mee

Hemelsbreed het verst: de Tirolrunde

De laatste in het Skicircusrijtje: Fieberbrunn! Bijna driekwart van de pistes uit deze ronde is rood, en je legt dan ook zo’n 4300 hoogtemeters over 22 kilometer af. Met 14 liften doe je daar zo’n tweeënhalf uur over. Door de afstand die je hemelsbreed aflegt heb je hier de meest verschillende uitzichten op de omliggende bergen. Een waardige afsluiter dus!

Of allemaal tegelijk: The Challenge!

Zo, nu je alle afzonderlijke ronden hebt afgelegd, is het tijd voor de ultieme uitdaging: The Challenge! Hierbij leg je 65 kilometer op één dag af, én zie je het hele gebied van voor naar achter en van links naar rechts. En je kunt er nog prijzen mee winnen ook! Wil je weten hoe? Lees dan mijn volledige artikel over The Challenge.

The Challenge Route
The Challenge Route

Meer over het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

En, ben je overtuigd dat het Skicircus toch wel dé plek is om mooie tochten te maken? Niet voor niets is het Skicircus, oftewel Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn één van de populairste wintersportgebieden. In totaal heeft het gebied 270 kilometer piste, 70 liften en 60 berghutten, dus je hoeft je niet te vervelen deze vakantie!
Meer informatie of direct boeken? Kijk op de Skicircus-website.

Alle artikelen lezen over het Skicircus.

(Visited 653 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer