Kilometervreten to the max

Door Pauline van der Waal

Mijn mooiste skidagen heb ik wanneer ik ’s ochtends met één van de eerste liften naar boven vertrek en vervolgens de hele dag een tocht kan maken zonder dezelfde piste te hoeven nemen. Ultiem genieten! Misschien is het skigebied Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn daar wel het uitgelezen gebied voor, want er is voor bijna elke dag van je vakantie een andere tocht!

Routes vanuit elk dorp in het gebied

Alle vier de plaatsen in het gebied hebben hun eigen ronde. Vanzelfsprekend kun je ook meerdere rondes combineren, met als uiteindelijke doel om ze allemaal te combineren. Hieronder zie je de verschillende opties en we werken ze op volgende van de benaming van het skigebied af. Veel skiplezier!

Ready to go?! Foto saalbach.com, Mirja Geh
Ready to go?! Foto saalbach.com, Mirja Geh

Saalbachronde van ongeveer twee uur

Lekker op het gemakje beginnen in Saalbach. Alleen maar blauwe pistes, niet te moeilijk, maar wel een heerlijk rondje. In totaal doe je over de 19 kilometer ongeveer twee uurtjes. Je neemt onderweg acht liften en 3600 hoogtemeters.
Belangrijk: je kunt deze ronde alleen tegen de klok in maken, kijk maar op het kaartje hier beneden. Linksonder zie de de piste naar Vorderglemm. De enige optie beneden is de gondel de andere kant van de berg op omhoog nemen.

Zorg dat je de Saalbachrunde de juiste richting in neemt
Zorg dat je de Saalbachrunde de juiste richting in neemt

Hinterglemmronde met meer rode pistes

De volgende ronde -die van Hinterglemm- is een tandje pittiger. Ongeveer driekwart van de pistes is rood, de rest zwart. Bij een normaal tempo kost het je ongeveer tweeënhalf uur om de 26 kilometer met 5600 hoogtemeters af te leggen. Onderweg neem je 12 liften.
Het leuke hier is dat je de route in beide richtingen kunt afleggen, waarbij met de klok mee eenvoudiger is dan andersom.
Voor wat extra kilometers neem je de beruchte sleeplift de Seekar. Check wel vooraf even of ‘ie geopend is, want in mijn beleving is ‘ie dat vaker niet dan wel…

Met de Hinterglemmrunde zie je het achterste gedeelte van het gebied
Met de Hinterglemmrunde zie je het achterste gedeelte van het gebied

Leogangrunde: van Saalbach naar Leogang

In de derde ronde van de lijst combineer je de eerdergenoemde Saalbachronde -maar dan iets korter- met een tripje naar de andere kant van de bergketen: Leogang. Het maakt trouwens niet uit of je start in Leogang of Saalbach, als je maar weer zorgt dat je het rondje Saalbach in de juiste richting maakt.
Niet opgenomen in de route, maar wel een leuk uitstapje is de Almbahn. Als je die neemt kom je op de zogenaamde Skimovie-Strecke. Daar kun je met je skipas een filmpje laten maken dat je later op de dag kunt downloaden.
Oh ja, in totaal is deze route 26 kilometer met 4300 hoogtemeters en staat er ongeveer 2,5 uur voor. Ook hier bestaat je route uit louter blauwe pistes.

Met de Leogangrunde pak je -niet verrassend- Leogang mee
Met de Leogangrunde pak je -niet verrassend- Leogang mee

Hemelsbreed het verst: de Tirolrunde

De laatste in het Skicircusrijtje: Fieberbrunn! Bijna driekwart van de pistes uit deze ronde is rood, en je legt dan ook zo’n 4300 hoogtemeters over 22 kilometer af. Met 14 liften doe je daar zo’n tweeënhalf uur over. Door de afstand die je hemelsbreed aflegt heb je hier de meest verschillende uitzichten op de omliggende bergen. Een waardige afsluiter dus!

Of allemaal tegelijk: The Challenge!

Zo, nu je alle afzonderlijke ronden hebt afgelegd, is het tijd voor de ultieme uitdaging: The Challenge! Hierbij leg je 65 kilometer op één dag af, én zie je het hele gebied van voor naar achter en van links naar rechts. En je kunt er nog prijzen mee winnen ook! Wil je weten hoe? Lees dan mijn volledige artikel over The Challenge.

The Challenge Route
The Challenge Route

Meer over het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

En, ben je overtuigd dat het Skicircus toch wel dé plek is om mooie tochten te maken? Niet voor niets is het Skicircus, oftewel Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn één van de populairste wintersportgebieden. In totaal heeft het gebied 270 kilometer piste, 70 liften en 60 berghutten, dus je hoeft je niet te vervelen deze vakantie!
Meer informatie of direct boeken? Kijk op de Skicircus-website.

Alle artikelen lezen over het Skicircus.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer