Bun J wat? Bun J Ride! Oftewel een combinatie van bungeejumpen, schansspringen en ziplinen. Oftewel, spring op je ski’s, snowboard of slee vanaf een schans de diepte in bungelend aan een bungeekoord! Lijkt je dit wel wat? Doe het in Tignes!

Een stukje historie

In februari 2009 werd de eerste bungeejumptrampoline ter wereld geopend in St Jean de Sixt. Toestemming hiervoor werd verkregen na een periode van twee jaar, na verschillende tests en studies. De wereld maakte kennis met een nieuw tijdverdrijf, een nieuwe sensatie, die zowel voor zomerse activiteiten (mountainbiken) als de winterse activiteiten (snowboarden, skiën, sleeën) geschikt is. Maar waar komt deze naam nou vandaan? Eigenlijk is het heel simpel. Bun komt natuurijk van het woord bungee en ride werd toegevoegd om de beweging en vrijheid te vertegenwoordigen.

Grappig weetje, de J staat voor de naam van de uitvinder: Jeff.

In december 2014 werd er een nieuwe trampoline geopend in de Savoie Mont Blanc, in Tignes. Direct op de hellingen gelegen op 2600 meter en alleen te gebruiken in de winter.

Hoe werkt dit nou eigenlijk?

Bij de Bun J Ride word je in een harnas gehesen waaraan aan beide kanten mobiele bungeekoorden zijn bevestigd. Je neemt een aanloop van 35 meter waarna je vanaf een hoogte 70 meter de leegte in springt. Maar het leuke is, je rent er niet vanaf. De Bun J Ride van Tignes is uitsluitend te gebruiken met ski’s, snowboards of sleetjes! Hoe cool is dat! Tijdens de sprong word je vastgezet door de twee bungeekoorden die het traject van jouw sprong volgen. Het systeem vergrendelt en zodra je stabiel bent word je met een zip-line naar de grond gebracht.

De springplank bevindt zich naast de rode “Merles” piste, deze is toegankelijk via de 6 persoons lift “Merles” of “Grattalu”. De Bun J Ride is behalve op zaterdag elke dag geopend van december tot april en je waagt al een sprong vanaf 75 euro! Ik zeg doen!

Ps, kom je in de winter niet in Tignes maar in de zomer wel in St Jean de Sixt? Geen probleem. Daar kun je ook een sprong wagen! En wel met een fiets of een speciale slee!

Heb jij dit al gedaan? Laat ons weten hoe dit was!

Foto’s en bron: http://www.bun-j-ride.com/

(Visited 352 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.