Op zoek naar 20 jaar historie in Serfaus Fiss Ladis

Door: Saskia Smulders

Volgende week vertrekken reporters Patricia en Saskia weer naar hun favoriete skigebied Serfaus Fiss Ladis. Dat doen ze niet alleen om te genieten van het prachtige skigebied, de gezellige après-ski, maar ze gaan ook op zoek naar de historie achter dit skigebied. Dit seizoen is het namelijk 20 jaar geleden dat de dorpen Serfaus Fiss en Ladis een skigebied werden.

Lange historie

Al in het begin van de jaren ’70 werd er gesproken over het invoeren van een gezamenlijke liftpas. Maar er was onenigheid over de verrekening van de inkomsten hiervan tussen de verschillende gebieden. Meer dan 20 jaar verstreken toen eindelijk de tijd rijp was en de problemen opgelost. Uiteindelijk leidde dit tot de bouw van een aantal faciliteiten waarmee 60.000 mensen per uur konden worden vervoerd en was er meer dan 160 kilometer per uur beschikbaar.

Sunliner

In het jaar 2000 was de samenvoeging dus een feit; er werd toen al dertig jaar (!) over gesproken en met de eeuwwisseling was het dan eindelijk zover. Met de opening van de Sunliner was de verbinding tussen Serfaus en Fiss een feit. De bouw van de Alpkopfbahn zorgde voor een aanzienlijke vermindering van de wachttijden in Serfaus.

Ook in Fiss werd volop geïnvesteerd in het nieuwe gebied. Zo werd de Puinzbahn gebouwd die de verbinding vormde tussen Serfaus en Fiss.

Rijke geschiedenis

Patricia en Saskia zullen je na afloop van hun trip meenemen in de rijke geschiedenis van dit gebied, maar vanzelfsprekend ook stil staan bij waarom dit gebied hen zo trekt en wat er zo heerlijk aan is. Stay tuned!

Over Serfaus Fiss Ladis

Wist je dat:

  • Er gedurende de winter meer dan 1.000 mensen werkzaam zijn in het gebied?
  • Meer dan 30 pistenbully’s in de avond het gehele gebied prepareren?
  • Er 1.250 sneeuwkanonnen in het gebied zijn?
  • De kunstmatige sneeuw alleen uit water en lucht bestaat?
  • Op hoogtijdagen er maar liefst 22.000 wintersporters dagelijks op de piste te vinden zijn?

Lees ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer