Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Op zoek naar 20 jaar historie in Serfaus Fiss Ladis

Door: Saskia Smulders

Volgende week vertrekken reporters Patricia en Saskia weer naar hun favoriete skigebied Serfaus Fiss Ladis. Dat doen ze niet alleen om te genieten van het prachtige skigebied, de gezellige après-ski, maar ze gaan ook op zoek naar de historie achter dit skigebied. Dit seizoen is het namelijk 20 jaar geleden dat de dorpen Serfaus Fiss en Ladis een skigebied werden. 

Lange historie

Al in het begin van de jaren ’70 werd er gesproken over het invoeren van een gezamenlijke liftpas. Maar er was onenigheid over de verrekening van de inkomsten hiervan tussen de verschillende gebieden. Meer dan 20 jaar verstreken toen eindelijk de tijd rijp was en de problemen opgelost. Uiteindelijk leidde dit tot de bouw van een aantal faciliteiten waarmee 60.000 mensen per uur konden worden vervoerd en was er meer dan 160 kilometer per uur beschikbaar.

Sunliner

In het jaar 2000 was de samenvoeging dus een feit; er werd toen al dertig jaar (!) over gesproken en met de eeuwwisseling was het dan eindelijk zover. Met de opening van de Sunliner was de verbinding tussen Serfaus en Fiss een feit. De bouw van de Alpkopfbahn zorgde voor een aanzienlijke vermindering van de wachttijden in Serfaus.

Ook in Fiss werd volop geïnvesteerd in het nieuwe gebied. Zo werd de Puinzbahn gebouwd die de verbinding vormde tussen Serfaus en Fiss.

Rijke geschiedenis

Patricia en Saskia zullen je na afloop van hun trip meenemen in de rijke geschiedenis van dit gebied, maar vanzelfsprekend ook stil staan bij waarom dit gebied hen zo trekt en wat er zo heerlijk aan is. Stay tuned!

Over Serfaus Fiss Ladis

Wist je dat:

  • Er gedurende de winter meer dan 1.000 mensen werkzaam zijn in het gebied?
  • Meer dan 30 pistenbully’s in de avond het gehele gebied prepareren?
  • Er 1.250 sneeuwkanonnen in het gebied zijn?
  • De kunstmatige sneeuw alleen uit water en lucht bestaat?
  • Op hoogtijdagen er maar liefst 22.000 wintersporters dagelijks op de piste te vinden zijn?

Lees ook:

(Visited 397 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer