Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Op wintersport met kinderen is niet alleen leuk en gezellig, maar ook een investering in de toekomst! Als je er namelijk nu voor kunt zorgen dat je kleintje het leuk vindt in de sneeuw, is de kans heel groot dat hij, als hij ouder is, net zo graag op wintersport gaat als jij. Het is dus absoluut de moeite waard om met kinderen op wintersport te gaan!

Op wintersport met kinderen vergt wel een andere voorbereiding dan een zomervakantie. Waar ga je heen, wat voor spullen heb je nodig en hoe zit het met skiles? In een serie van 4 artikelen geven we enkele tips, waarvan een groot deel uit eigen ervaring. We starten het vierluik met de keuze voor het skigebied! 

Welk skigebied met kinderen?

Bij de keuze voor een skigebied let je op de grootte van een gebied, eventueel kinderopvang, een goede skischool (met al dan niet met Nederlandssprekende leraren), de prijs, niet al te ver rijden en een kindvriendelijke accommodatie. Daarnaast kun je ook van tevoren kijken of er iets te doen is bij slecht weer (bijvoorbeeld een zwembad, indoorspeeltuin, rodelbaan of sleeën).

skigebied kinderen
Foto: Saalbach.com, Klaus Listl

Klein…

Een veelgehoorde tip is dat je met kleine kinderen beter kunt kiezen voor een kleiner skigebied. Want kleintjes maken natuurlijk nog niet veel pistekilometers, en zelf kom je ook niet veel aan skiën toe als je bijvoorbeeld op je kind past of je kind nog slaapt ‘s middags. Een klein gebied is dan toereikend. Met de keuze voor een klein gebied kun je daarnaast kosten besparen op de accommodatie. Ook zijn de skipassen in kleine gebieden vaak goedkoper en is het op de piste meestal ook wat minder druk.

Of juist groot?

Bij kinderen vanaf 4 jaar die zelf op skiles gaan, is het misschien juist wél een goed idee om voor een groter skigebied te kiezen. Zeker als je kinderen een hele dag op skiles gaan, kun je zelf aardige pistekilometers maken. Ook zijn er in grotere gebieden vaak meer Nederlandssprekende skileraren te vinden. Daarnaast is het vooral bij grotere kinderen leuk als ze (al dan niet tijdens de les) meer uitdaging en afwisseling in pistes hebben, wat vaak weer te vinden is in een groter gebied. Er komt namelijk een tijd dat je kind liever náást de piste skiet dan erop, of zichzelf eindeloos van een schans in een funpark af wil storten.

skigebied kinderen
Foto: Saalbach.com, Saalbach.com, Klaus Listl

Kindvriendelijk

Eén keer googlen op kindvriendelijke skigebieden levert je al snel hele lijsten met kindvriendelijke skigebieden op. Want zo’n beetje elk skigebied wil natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor gezinnen. Bekijk ook even de skikaart, of er genoeg blauwe of zelfs groene pistes zijn.

Enkele Oostenrijkse skigebieden die al jaren in de top van kindvriendelijke skigebieden voorkomen zijn Serfaus- Fiss- Ladis, Saalbach Hinterglemm, Wilder Kaiser en een kleiner gebied zoals Brandnertal. In Frankrijk kun je kijken naar Tignes, Portes du Soleil, La Norma of La Rosière. Overweeg je Italië? Kijk dan eens naar Livigno, Civetta of de grootste van allemaal, Dolomiti Superski. Zwitserland biedt kindvriendelijkheid in onder andere Grächen, Crans-Montana en Bettmeralp. En vergeet Duitsland niet: Winterberg, het Harzgebergte en Garmisch Partenkirchen.

Kijken en vergelijken kost even wat tijd, maar loont zich zeker. Kom je er echt niet uit? Vraag dan hulp in onze Facebookgroep Liefde voor Wintersport!

In de hierop volgende artikelen gaan we in op kinderopvang en skiles, materiaal kopen of huren en de kosten voor een wintersport met kinderen!

Hoofdfoto: Saalbach.com, ®MirjaGEh


Ook lezen:

(Visited 367 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer