Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Op wintersport met kinderen vergt een andere voorbereiding dan een zomervakantie. Waar ga je heen, wat voor spullen heb je nodig en hoe zit het met skiles? In een serie van 4 artikelen geven we enkele tips, waarvan een groot deel uit eigen ervaring. In dit artikel gaan we in op de kosten voor een wintersport met kinderen: hoe kun je kosten besparen in de schoolvakanties?

Kosten besparen met kinderen op wintersport

Eerlijk is eerlijk: op wintersport met kinderen is best aan de prijs. En die prijzen lopen behoorlijk uiteen: je kunt het namelijk zo duur maken als je zelf wilt. Je bent sowieso vanaf dat je kind 5 jaar is gebonden aan de schoolvakanties, waardoor je meer betaalt dan buiten het seizoen. En daarin kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Maar toch kun je echt wel wat kosten besparen op de wintersport met kinderen. De kosten van een wintersport zijn namelijk afhankelijk van een paar variabelen, die we hieronder toelichten. Doe er je voordeel mee!

Keuzes die je kunt afwegen bij het besparen van kosten

Skipas

 • De meeste skipassen voor volwassenen zijn rond de 250-350 euro per stuk voor een week. Maar kinderen betalen vaak maar de helft van deze kosten, of krijgen een ander soort kinderkorting. Ook zijn er gebieden waar de skipas tot een bepaalde leeftijd gratis is.
 • Tip! Vergelijk bij oudere kinderen ook eens op de prijs voor de skipas per gebied. De leeftijdgrens van de kinderskipas is namelijk niet overal hetzelfde: soms gaat het kindertarief maar tot 12 jaar, soms tot en met 17 jaar. Dat scheelt een hoop geld!
 • Check of je korting krijgt als je je skipassen van tevoren online aanschaft. Dat kan weer iets schelen!

Vervoer

Ga je met het vliegtuig, de auto, de trein of de bus? Elke vervoerssoort brengt zijn eigen prijskaartje mee. Aan jou de afweging welke vorm van vervoer, gemak en prijs je wilt afnemen. Kijk en vergelijk dus!

Accommodatie

 • De keuze voor appartement is vaak goedkoper dan voor een hotel.
 • Accommodaties die verder van de pistes afliggen, zijn goedkoper. Boek bijvoorbeeld in een dorpje wat verder weg van het skigebied.
 • Kies voor een accommodatie in een kleiner skigebied. Het prijsniveau van accommodaties in kleinere skigebieden ligt vaak wat lager, net zoals de prijs voor de skipas.
kosten kinderen
Foto: Ötztal, Sölden, Hochgurgl

Eten & Drinken

 • Zelf koken is goedkoper dan elke avond aanschuiven in een restaurant.
 • In plaats van lunch in de berghut kun je ook zelf broodjes meenemen, en drankjes op de piste of apres-skibar kun je ook gezellig samen thuis doen.

Skigebied

Het prijsniveau van accommodaties in kleinere skigebieden ligt vaak wat lager, net als de prijs voor de skipas. Ook zijn de minder populaire skigebieden goedkoper.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een skigebied met kinderen? Kijk dan eens hier.

Materiaal

 • Tweedehands materiaal aanschaffen is een optie, maar let goed op de (verouderde) kwaliteit. En je wilt niet dat de skischoenen van je kleintje ter plekke toch beroerd blijken te zitten. In dit artikel lees je er meer over.
 • Hou de sale van wintersportspullen aan het einde én aan het begin van het seizoen goed in de gaten.

Kun je het beste materiaal huren of kopen voor kinderen? Je leest het hier!

Kinderopvang

Neem je kinderopvang in het skigebied af, of neem je opa en oma gezellig mee? Ook dit heeft invloed op je kosten. Lees hier meer over kinderopvang en skiles.

Boeken & periode

 • Vroeg boeken kan lonend zijn! Want in het hoogseizoen gaat het vaak hard met accommodaties en dan heb je aan het einde minder keuze in prijscategorieën van accommodaties. Daarnaast kun je soms profiteren van vroegboekkortingen.
 • Vergelijk bij het boeken. Soms ben je bij reisorganisaties goedkoper uit doordat zij groot inkopen, maar in veel gevallen ben je juist weer goedkoper uit als je direct bij de accommodatie boekt. Kijk en vergelijk dus: het kost even tijd, maar het kan je geld schelen!
 • Met een kind vanaf 5 jaar ben je gebonden aan de schoolvakanties. Kijk goed welke schoolvakantie je kiest om te gaan. Soms ben je in de kerstvakantie goedkoper uit dan in de voorjaarsvakantie (en soms ook andersom), en hetzelfde geldt zeker ook voor de meivakantie, als deze gunstig valt (gletsjergebieden).

Hoofdfoto: Saalbach.com


Ook lezen:

(Visited 512 times, 4 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer