Het is je inmiddels wel duidelijk, de wintersport is voor ons één van de mooiste vakanties van het jaar. Niets zo heerlijk als in goed gezelschap van de bergen af zoeven, tussen de middag je handschoenen te drogen leggen bij het haardvuur en ’s avonds een bordspelletje tevoorschijn te toveren. Ook voor de kinderen is de wintersportvakantie één groot feest. Ging jij vroeger zelf met de familie op skivakantie, dan kun je je vast nog wel herinneren hoe gezellig dat altijd was!

Voor gezinnen met kleine kinderen kan de wintersportvakantie soms een logistieke uitdaging zijn, waardoor skiën even op een laag pitje komt te staan. Hartstikke zonde natuurlijk, want dit is juist hét moment voor quality time met zijn allen. Hoe leuk is het om jouw kinderen net zulke fijne herinneringen aan de sneeuwpret mee te geven?

Wil jij graag op skivakantie met het hele gezin, maar wil je het ook logistiek zo makkelijk mogelijk houden? Dan is skiregio Sälen in Zweden dé plek voor jou. In deze blog vertellen we je meer over dit kindvriendelijke skigebied.

Ook in Zweden is er altijd tijd voor een heisse choco

Ver weg? Nee joh, voor je het weet ben je er al!

Zweden klinkt voor veel mensen ver weg. Maar wist je dat je er misschien nog wel sneller bent dan in de Alpen? Vanaf 23 december 2023 vlieg je met BBI Travel binnen twee uur rechtstreeks vanaf Schiphol of Groningen Airport Eelde naar het vliegveld Scandinavian Mountains. Hiervandaan brengt een inbegrepen transferbus je in 25 minuten naar je accommodatie in Sälen.

Bovendien mag je naast de standaard 20kg ruimbagage ook 15kg skiuitrusting aan boord van het vliegtuig meenemen. Dat is meer dan genoeg ruimte om alles voor de kinderen mee te nemen en wel zo comfortabel als je liever op je eigen ski’s of snowboard staat. Je checkt je spullen in en kunt vervolgens op je dooie gemak de winkels van Schiphol bekijken of een kopje koffie op Eelde gaan drinken.

En als klap op de vuurpijl is parkeren op Groningen Airport Eelde gratis. Geen ellenlange autoritten naar de Alpen waarbij je je afvraagt hoe je de kinderen zo lang vermaakt. Voor je het weet sta je al op de piste. En de kinderen? Die vervelen zich geen minuut op het vliegveld!

Vrijwel alle accommodatie is ski-in ski-out

Sälen is voor kinderen de perfecte plek om te leren skiën

Hebben jouw kinderen nog geen of weinig ski-ervaring? Dan zit je goed in Sälen. Skiregio Sälen is het grootste kinderskigebied van Noord-Europa en bestaat uit de gebieden Lindvallen, Högfjället, Hundfjället en Tandådalen. Er is geen fijnere plek om te leren skiën of snowboarden dan hier. De skileraren zijn geduldig en vriendelijk, er zijn genoeg groene en blauwe pistes om veilig het wintersporten te verkennen en met veel leuke en leerzame activiteiten vermaken de kinderen zich uitstekend.

Bij de liften is het rustig en wordt er geduldig op elkaar gewacht. Op de pistes moedigt de lokale mascotte Valle de Sneeuwpop kinderen aan om nog een keer een afdaling te maken. Tussen de middag neem je de kinderen mee naar de enige echte McSki ter wereld en ’s avonds maak je een prachtige fakkeltocht door het spannende Trollenbos.

Willen jullie een dagje niet op de ski? In het Skistar Experium is er genoeg entertainment voor de kids, zoals een subtropisch zwembad, een bowlingbaan, een bioscoop en een heus Amerikaans burgerrestaurant. En ook niet onbelangrijk, voor de ervaren papa’s en mama’s zijn er genoeg uitdagende pistes te vinden. Plezier gegarandeerd!

Fakkeltocht in het Trollenbos

Direct op de piste vanuit je ski-in ski-out accommodatie

Zit jij nog in het stadium middagslaapjes en de fles? In Sälen zijn vrijwel alle huisjes en hotels ski-in ski-out. Je stapt dus heel gemakkelijk de piste op en bent ook in no time weer terug op locatie. Een wisseling van de wacht is dus zo gepiept.

Die ski-in ski-out is overigens ook echt een uitkomst als je reist met kleuters die zelf al voorzichtig hun eerste meters op de ski maken. Als de vermoeidheid toeslaat ben je in mum van tijd terug in je hotel of chalet. Tijd om de natte schoenen uit te trekken, een warme chocolademelk te maken en het haardvuur aan te steken!

Voor degenen die liever wat verder van de bewoonde wereld zitten is er de skibus. Deze haalt je op vlakbij je accommodatie en rijdt regelmatig langs de pistes. Makkelijker wordt het niet!

Valle de Sneeuwpop moedigt de kinderen aan

Leuke excursies als een hondensledetocht of sneeuwscootersafari

Als klap op de vuurpijl heb je hier naast het skiën ontzettend veel mogelijkheden tot andere leuke activiteiten die je eigenlijk alleen in Scandinavië kunt doen. Neem je gezin bijvoorbeeld eens mee op een hondensledetocht. Warm ingepakt glijden jullie door het magische winterwonderland waar je even stopt voor een echte Zweedse fika met warme chocolademelk en kaneelbroodjes.

Maak een sneeuwscootersafari door de uitgestrekte bossen. Volwassenen in bezit van een rijbewijs mogen de sneeuwscooter besturen en, als ze durven, kunnen kinderen die langer zijn dan 1.30m op een sleetje achter de sneeuwscooter mee!

Of ga een stukje langlaufen op de loipes van de wereldberoemde Wasaloop (Vasaloppet), de grootste langlaufrace ter wereld die jaarlijks van start gaat in Berga, vlakbij Sälen. De Scandinavische omgeving biedt het perfecte outdoor vermaak voor gezinnen.

Op trollenjacht in het trollenbos

Er is nog plek in de voorjaarsvakantie. Boek nu!

Met BBI Travel vlieg je rechtstreeks van Schiphol of Groningen Airport Eelde naar de Zweedse sneeuw.

Woon jij in het zuiden van het land? Voor de voorjaarsvakantie Zuid van 10 t/m 18 februari heeft BBI Travel op het moment van schrijven vanaf Schiphol en Groningen Airport Eelde nog beschikbaarheid in Sälen. Voor de voorjaarsvakantie van 17 t/m 25 februari heeft BBI Travel alleen nog vanaf Schiphol beschikbaarheid. Vertrek vanaf Groningen zit daar al vol. Ook in de kerstvakanties is er nog plek, maar dat kan elk moment veranderen!

Wil jij deze winter genieten van quality time met je gezin in de sneeuw? Boek snel en voor je het weet ben je in Zweden! 

Bekijk alle wintersportreizen naar Sälen en boek direct je reis bij BBI Travel