advertentie

Chris Vos is een, nu nog, 20-jarige snowboarder. Ten tijde van de Paralympische Spelen heeft hij er weer een jaartje bij gevierd. Hij is lid van het Nederlands Paralympisch team en neemt deel aan de World Cup Snowboarding Races.

Chris kwam op zijn vijfde jaar door een ernstig ongeluk in het ziekenhuis terecht. De artsen vertelden hem dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Vijf maanden later liep hij achter een looprekje. Twee jaar later ging het gezin weer voor het eerst op wintersport. Skiën ging niet, maar Chris’ vader had bedacht dat hij wel op een snowboard zou kunnen staan.

Het heeft echt heel wat tranen gekost, maar na twee dagen kwam ik de berg af

‘Hij had een touw om mijn middel gebonden en daar gingen we. Ik verging van de pijn, had overal kramp. Na iedere afdaling moest ik een uur bijkomen. Maar ik moest en zou normaal zijn en kunnen wat anderen, onder wie m’n broer, ook konden. Het heeft echt heel wat tranen gekost, maar na twee dagen kwam ik de berg af’. Vertelt Chris in zijn inspirerende verhaal in de Olympische en Paralympische winterspelen special van het blad Helden.

In dit mooie filmpje vertelt Chris je zijn verhaal.

En door dat enorme doorzettingsvermogen staat Chris dit jaar voor de tweede keer op de paralympische spelen. We wensen Chris heel veel plezier en succes!


Lees hier over de Winterspelen in Pyeongchang


 

advertentie
Mountainreporters Reisverhalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here