Geef maar toe: jij hebt er vast óók nog nooit van gehoord: ski-raquettes. Ik ook niet! Maar ik ga je vertellen wat het zijn, wat je ermee kunt doen en waar je dat kunt doen.

Wat zijn ski-raquettes?

Een ski-raquette (of Altai Hok op z’n Engels) laat zich eigenlijk het beste omschrijven als ‘wandelski’: een soort combinatie tussen een ski en een sneeuwschoen. Het grote voordeel is dat je hebt geen skischoenen nodig, aan een paar wandelschoenen heb je genoeg. Het lopen met de raquettes is ook een stuk gemakkelijker dan met je gewone skischoenen. Dus minder last van pijnlijke voeten of zere knien.

Kijk maar eens naar onderstaande filmpje (in ’t Frans):

Waar?

Je kunt ze huren op diverse plekken in de Alpen, waaronder in het Zwitserse Charmey, voor 30 Zwitserse franken kun je er een hele dag mee de natuur in. Natuurlijk doe je dat niet op de piste, maar daar waar lekker veel sneeuw ligt. Pas wel op als je buiten de piste gaat: laat je altijd goed voorlichten over de plaatselijke condities en weersomstandigheden en neem zo nodig de nodige maatregelen.

Vergelijking met sneeuwschoenen

Die vergelijking is gauw gemaakt en dat is begrijpelijk. Maar toch zijn ze anders, kijk maar naar onderstaande plaatje. Met sneeuwschoenen kun je je weliswaar ook gemakkelijk voortbewegen, maar een klein heuveltje afglijden is er niet bij. En dat kan met de raquettes wel gemakkelijk en veilig.

ski-raquettes
(Visited 375 times, 3 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.