Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hoewel Oostenrijk in lockdown is en de meeste skigebieden nog niet eens officieel geopend zijn, zorgt de grote toename van het aantal toerskiërs voor problemen in Tirol. Het toerskiën is door de coronabeperkingen zo populair, dat de recreanten voor een tekort aan parkeerplaatsen zorgen. Ook vrezen de skigebieden voor problemen als de toerskiërs door een nog gesloten skigebied toeren.

Toerskiën populairder dan ooit

Deze tweede coronawinter wordt duidelijk dat het toerskiën populairder dan ooit is. Toerskiën is een combinatie van alpinisme, bergwandelen en off-piste, waarbij je niet afhankelijk bent van skiliften. Je loopt naar boven, om vervolgens af te dalen. Voor dat omhooglopen gebruik je speciaal materiaal. Speciale stijgvellen die je onder je ski’s bevestigd, zorgen ervoor dat je niet wegglijdt in de sneeuw. Heb je de top bereikt en maak je je klaar voor de afdaling? Dan haal je de vellen er weer af en ski je naar beneden. Zie ook het filmpje en uitleg van de NKBV hieronder. 

Problemen door toerskiërs

Veel Tirolers trokken het afgelopen weekend erop uit om een ​​skitoer te maken. Dit werd ook opgemerkt door Managing Director Werner Frießer in Axamer Lizum, waar het al goed toerskiën was. “Hoewel we nog geen officiële ski-operatie hadden, stonden afgelopen weekend praktisch alle parkeerplaatsen vol”, zegt Frießer. En dat begint een groot probleem te worden. “We moeten snel een oplossing vinden, zegt Frießer. Het kan niet zo zijn dat straks gewone, betalende wintersporters met een skipas op een gegeven moment geen parkeerplaats meer kunnen vinden”. Als mogelijke oplossing stelt hij extra parkeerplaatsen iets buiten het skigebied voor, met een bus shuttle naar Axamer Lizum. 

“Sinds zaterdag zien we een toename van de toerders bij ons”, vertelt Stefan Klotz, bedrijfsleider van de Muttereralm. De toerskiërs maken gebruik van de al acceptabele omstandigheden in het nog gesloten skigebied. Dit jaar moeten de toerders voor het eerst betalen om te parkeren. “We hebben besloten ons hierin aan te passen aan de andere skigebieden in het gebied van Innsbruck”, zegt Klotz. Of de parkeercapaciteit toereikend is als de gewone skiërs komen, zal pas in de loop van deze tweede coronawinter blijken.

Andere gebieden hebben hun parkeercapaciteit al uitgebreid, zoals bij Patscherkofelbahn. Stefan Obmascher van de Patscherkofelbahn vreest geen parkeerknelpunten: “We hebben voor deze winter 470 parkeerplaatsen erbij gekregen”, benadrukt hij.

In Tulfes, ook bij Innsbrück, heeft men ook minder last van parkeerproblemen, maar waarschuwt men juist voor gevaarlijke situaties in het gebied zelf. “We kunnen zo de pistes niet goed preparen in voorbereiding op de opening. Bovendien maken we hierbij gebruik van lieren, die een groot gevaar vormen voor de toerskiërs”.

Om een en ander voor de toerskiërs in goede banen te leiden, hebben meerdere gebieden speciale openingstijden ingericht. Tijdens deze openstellingen kunnen toerskiërs veilig hun hobby uitoefenen.

Bron: Krone.at | Hoofdfoto: Pexels.com


Ook lezen:

(Visited 1.322 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer