Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Hoewel Oostenrijk in lockdown is en de meeste skigebieden nog niet eens officieel geopend zijn, zorgt de grote toename van het aantal toerskiërs voor problemen in Tirol. Het toerskiën is door de coronabeperkingen zo populair, dat de recreanten voor een tekort aan parkeerplaatsen zorgen. Ook vrezen de skigebieden voor problemen als de toerskiërs door een nog gesloten skigebied toeren.

Toerskiën populairder dan ooit

Deze tweede coronawinter wordt duidelijk dat het toerskiën populairder dan ooit is. Toerskiën is een combinatie van alpinisme, bergwandelen en off-piste, waarbij je niet afhankelijk bent van skiliften. Je loopt naar boven, om vervolgens af te dalen. Voor dat omhooglopen gebruik je speciaal materiaal. Speciale stijgvellen die je onder je ski’s bevestigd, zorgen ervoor dat je niet wegglijdt in de sneeuw. Heb je de top bereikt en maak je je klaar voor de afdaling? Dan haal je de vellen er weer af en ski je naar beneden. Zie ook het filmpje en uitleg van de NKBV hieronder.

Problemen door toerskiërs

Veel Tirolers trokken het afgelopen weekend erop uit om een ​​skitoer te maken. Dit werd ook opgemerkt door Managing Director Werner Frießer in Axamer Lizum, waar het al goed toerskiën was. “Hoewel we nog geen officiële ski-operatie hadden, stonden afgelopen weekend praktisch alle parkeerplaatsen vol”, zegt Frießer. En dat begint een groot probleem te worden. “We moeten snel een oplossing vinden, zegt Frießer. Het kan niet zo zijn dat straks gewone, betalende wintersporters met een skipas op een gegeven moment geen parkeerplaats meer kunnen vinden”. Als mogelijke oplossing stelt hij extra parkeerplaatsen iets buiten het skigebied voor, met een bus shuttle naar Axamer Lizum. 

“Sinds zaterdag zien we een toename van de toerders bij ons”, vertelt Stefan Klotz, bedrijfsleider van de Muttereralm. De toerskiërs maken gebruik van de al acceptabele omstandigheden in het nog gesloten skigebied. Dit jaar moeten de toerders voor het eerst betalen om te parkeren. “We hebben besloten ons hierin aan te passen aan de andere skigebieden in het gebied van Innsbruck”, zegt Klotz. Of de parkeercapaciteit toereikend is als de gewone skiërs komen, zal pas in de loop van deze tweede coronawinter blijken.

Andere gebieden hebben hun parkeercapaciteit al uitgebreid, zoals bij Patscherkofelbahn. Stefan Obmascher van de Patscherkofelbahn vreest geen parkeerknelpunten: “We hebben voor deze winter 470 parkeerplaatsen erbij gekregen”, benadrukt hij.

In Tulfes, ook bij Innsbrück, heeft men ook minder last van parkeerproblemen, maar waarschuwt men juist voor gevaarlijke situaties in het gebied zelf. “We kunnen zo de pistes niet goed preparen in voorbereiding op de opening. Bovendien maken we hierbij gebruik van lieren, die een groot gevaar vormen voor de toerskiërs”.

Om een en ander voor de toerskiërs in goede banen te leiden, hebben meerdere gebieden speciale openingstijden ingericht. Tijdens deze openstellingen kunnen toerskiërs veilig hun hobby uitoefenen.

Bron: Krone.at | Hoofdfoto: Pexels.com


Ook lezen:

(Visited 1.340 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer