Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Aanstaande maandag gaat, zoals eerder gemeld, Oostenrijk opnieuw in een lockdown vanwege de stijgende besmettingen. Nu is er besloten dat net als in de lockdown van vorig jaar skiën onder buitensporten valt. En dat is wel toegestaan tijdens de nieuwe lockdown, dus skigebieden mogen open. Dat is goed nieuws voor de locals, die hierdoor waarschijnlijk toch hun afdaling kunnen maken. Voor toeristen verandert er niets: de horeca, waaronder accommodaties en hotels zijn namelijk tijdens de lockdown gesloten.

Skigebieden mogen open tijdens lockdown

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag leek het er even op dat ook de skigebieden dicht moesten tijdens de nieuwe lockdown. Nu blijkt dat er voor de Oostenrijkse skigebieden waarschijnlijk dezelfde regels gaan gelden als bij de lockdown in 2020. Toen mochten de skiliften toch open, omdat skiën en snowboarden als individuele sporten in de natuur worden gezien. En voor sport mag je tijdens de lockdown wel je huis verlaten. Overigens is het openen van de skigebieden vooral goed nieuws voor de locals: toeristen kunnen niet terecht omdat accommodaties en hotels gesloten zijn. 

Op dit moment zijn de gletsjergebieden, zoals Hintertux, Stubai, Obergurgl en Sölden al geopend. Deze maand zouden daar onder andere Kitzbuhel, Ischgl, St Anton en Saalbach Hinterglemm bijkomen. En begin december zouden er nog meer skigebieden moeten volgen. Maar óf alle skigebieden ook daadwerkelijk open gaan of blijven, is nog niet bekend. Vorig jaar bleek het niet altijd rendabel om alle dagen de skiliften alleen voor de lokale inwoners te openen. Een aantal skigebieden waren daarom alleen in het weekend open, of met een beperkt aantal liften, of bleven zelfs gesloten.

Zo staat op de site van Hintertux al aangekondigd dat ze morgen sluiten in verband met de lockdown. Of het nieuws dat skigebieden toch open mogen blijven hier verandering in brengt, is nog niet bekend.

Coronaregels

Voor de skigebieden die besluiten open te gaan, gelden de regels zoals deze al eerder vast zijn gesteld. Voor de liften geldt de 2G-regel (genezen, gevaccineerd). Daarnaast zijn FFP2 mondkapjes in gesloten liften als gondels verplicht.

Lockdown in Oostenrijk

Oostenrijk heeft vanaf maandag 22 november 2021 een lockdown aangekondigd. Deze duur voor gevaccineerden minstens tot en met zondag 12 december. Voor ongevaccineerden heeft Oostenrijk geen einddatum ingesteld. Ook wordt er een vaccinatieplicht ingevoerd per 1 februari. Tijdens de lockdown mogen Oostenrijkers naar hun werk, hun essentiële boodschappen doen, gezondheidsdiensten gebruiken en buiten zijn voor fysieke en mentale ontspanning.

Bron: Tiroler Tageszeitung | Foto: Saskia Smulders

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!


Ook lezen:

(Visited 1.155 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer