Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Oostenrijkse Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) wil het winterseizoen met de 2G-regel zo goed mogelijk opvangen en bedrijven open houden. “Dat willen we ondanks uiterst zorgwekkende voorspellingen over de omicronvariant van het coronavirus”. Dat zou betekenen dat men in Oostenrijk nog steeds zoveel mogelijk inzet op het doorgaan van het winterseizoen.

Oplossing voor het winterseizoen

De Oostenrijkse Minister van Toerisme kondigde in november al aan dat het redden van het winterseizoen de hoogste prioriteit moet hebben. Ondanks het toenemende aantal besmettingen en de heersende omicrongolf wil de minister dit oordeel niet herzien. De minister ziet in de 2G-regel de oplossing om bedrijven (en dus ook skigebieden) dit winterseizoen open te houden. 

Ze beloofde verdere steun aan de industrie, die vraagt ​​om meer voorspelbaarheid. Maar geeft ook aan dat onzekerheden door de pandemie onvermijdelijk zijn. Ze reageert ook op kritiek vanuit de horeca dat de overheid handelt met te korte en onpraktische regels en voorschriften, en de roep om meer voorspelbaarheid. Hierover zei Köstinger in een interview dat ze het ongenoegen van de industrie te begrijpen. “Het is ontzettend moeilijk om aan alle eisen te voldoen. Maar helaas zitten we midden in een pandemie, die in veel opzichten net zo onvoorspelbaar is als de uitvoering van maatregelen.”

Economische hulp blijft voorlopig bestaan

Over de avondklok zegt Köstinger te hopen “dat deze heel snel wordt versoepeld”. Verder geeft ze aan dat de boekingssituatie voor februari “best goed” is. Economische hulp, die in eerste instantie loopt tot eind maart, blijft indien nodig van kracht. “Dit huidige systeem blijft zeker bestaan ​​en wordt altijd aangepast aan de situatie.” In de horeca is tot nu toe 4,2 miljard euro uitgekeerd aan 37.000 bedrijven, aldus Köstinger.

Laten we hopen dat het lukt om alle horeca/accommodaties en skigebieden het hele winterseizoen open te houden! (En nee, helaas is er niets bekend over eventuele versoepelingen van Oostenrijk voor inreizende Nederlanders).

Bron: Orf.at | Hoofdfoto: Saskia Smulders

Nog even dit…
De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Sozialministerium of AGES in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Nederlandse Rijksoverheid zoals wijsopreis.nl of de Reisapp. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan en of welke regels wel/niet voor jou gelden. Ons hierover vragen stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kan helaas niet worden geantwoord.
De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Anderen lazen ook:

(Visited 2.696 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

één reactie op “Oostenrijkse minister van Toerisme wil winterseizoen door met 2G-regel”

  • Richard
    14 januari 2022 at 10:58

    Voor in reizende Nederlanders zal het gehele seizoen wel Booster prik plus PCR test zijn de laatste vindt ik maar een moment opname.
    Hopen dat de PCR test er snel af gaat kan je beter besteden in de horeca daar beter voor de ondernemers.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer