Oostenrijkse Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) wil het winterseizoen met de 2G-regel zo goed mogelijk opvangen en bedrijven open houden. “Dat willen we ondanks uiterst zorgwekkende voorspellingen over de omicronvariant van het coronavirus”. Dat zou betekenen dat men in Oostenrijk nog steeds zoveel mogelijk inzet op het doorgaan van het winterseizoen.

Oplossing voor het winterseizoen

De Oostenrijkse Minister van Toerisme kondigde in november al aan dat het redden van het winterseizoen de hoogste prioriteit moet hebben. Ondanks het toenemende aantal besmettingen en de heersende omicrongolf wil de minister dit oordeel niet herzien. De minister ziet in de 2G-regel de oplossing om bedrijven (en dus ook skigebieden) dit winterseizoen open te houden.

Ze beloofde verdere steun aan de industrie, die vraagt ​​om meer voorspelbaarheid. Maar geeft ook aan dat onzekerheden door de pandemie onvermijdelijk zijn. Ze reageert ook op kritiek vanuit de horeca dat de overheid handelt met te korte en onpraktische regels en voorschriften, en de roep om meer voorspelbaarheid. Hierover zei Köstinger in een interview dat ze het ongenoegen van de industrie te begrijpen. “Het is ontzettend moeilijk om aan alle eisen te voldoen. Maar helaas zitten we midden in een pandemie, die in veel opzichten net zo onvoorspelbaar is als de uitvoering van maatregelen.”

Economische hulp blijft voorlopig bestaan

Over de avondklok zegt Köstinger te hopen “dat deze heel snel wordt versoepeld”. Verder geeft ze aan dat de boekingssituatie voor februari “best goed” is. Economische hulp, die in eerste instantie loopt tot eind maart, blijft indien nodig van kracht. “Dit huidige systeem blijft zeker bestaan ​​en wordt altijd aangepast aan de situatie.” In de horeca is tot nu toe 4,2 miljard euro uitgekeerd aan 37.000 bedrijven, aldus Köstinger.

Laten we hopen dat het lukt om alle horeca/accommodaties en skigebieden het hele winterseizoen open te houden! (En nee, helaas is er niets bekend over eventuele versoepelingen van Oostenrijk voor inreizende Nederlanders).

Bron: Orf.at | Hoofdfoto: Saskia Smulders

Nog even dit…
De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Sozialministerium of AGES in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Nederlandse Rijksoverheid zoals wijsopreis.nl of de Reisapp. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan en of welke regels wel/niet voor jou gelden. Ons hierover vragen stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kan helaas niet worden geantwoord.
De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Anderen lazen ook:

één reactie op “Oostenrijkse minister van Toerisme wil winterseizoen door met 2G-regel”

  • Richard
    14 januari 2022 at 10:58

    Voor in reizende Nederlanders zal het gehele seizoen wel Booster prik plus PCR test zijn de laatste vindt ik maar een moment opname.
    Hopen dat de PCR test er snel af gaat kan je beter besteden in de horeca daar beter voor de ondernemers.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer