Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Deelstaat Opper-Oostenrijk wil vanaf maandag 15 november 2021 Stufe 5 van het coronastappenplan in laten gaan. Dat betekent een lockdown voor ongevaccineerde mensen. De situatie omtrent de coronabesmettingen in de deelstaat is inmiddels onhoudbaar. “We hebben niet langer de speelruimte om af te wachten of de genomen maatregelen effect sorteren .”, aldus Gouverneur Thomas Stelzer (ÖVP) van Opper-Oostenrijk.

Oostenrijkse deelstaat trekt aan noodrem

Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk in het noorden van Oostenrijk (bekend van o.a. skigebied Dachstein) trekt aan de noodrem na het Corona-rapport aan de minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) van woensdag. Voor niet-gevaccineerde personen zou vanaf maandag 15 november in de deelstaat een lockdown moeten gelden, op voorwaarde dat de federale overheid het wettelijke groen licht heeft gegeven of de federale overheid de wettelijke basis creëert. Daarnaast zijn er verdere aanscherpingen, zoals het FFP2-masker in alle binnenruimtes. En: Evenementen worden de komende weken zonder uitzondering geannuleerd – voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde mensen. 

“De situatie is dramatisch, dus we geven de voorkeur aan de vijfde fase en plannen een lockdown voor niet-gevaccineerde mensen vanaf maandag, op voorwaarde dat er wettelijk groen licht komt van de federale overheid”, benadrukte Stelzer in een interview met de “Krone”. Het is hem duidelijk dat de maatregel zou leiden tot een verdere tweedeling in de samenleving, maar “dat was al gebeurd met de introductie van de vaccinatie”, aldus Stelzer.

Ook voor gevaccineerde mensen moeten maatregelen komen: alle evenementen in de Oostenrijkse deelstaat worden geannuleerd, en de maatregelen gelden voor minimaal 3 weken. Mocht het aantal besmettingen daarna stabiliseren, dan is een opening voor gevaccineerde personen op 2G-basis denkbaar. Momenteel wordt onderzocht of kerstmarkten nog kunnen worden gehouden, eventueel zonder consumptiemogelijkheden. Daarnaast wordt het FFP2-masker in nog meer binnenruimtes verplicht.

Totale lockdown nu niet voorzien

Een totale lockdown voor alle Opper-Oostenrijkers is voor de gouverneur niet te rechtvaardigen: “Behalve de economische schade, is twee derde van onze landgenoten gevaccineerd. Ik wil niet dat de meerderheid moet zeggen: we moeten meer betalen voor de economische schade. En het andere derde deel denkt misschien: over een paar weken is alles weer normaal. Zo’n scenario zou niet helpen en zou de vaccinatiegraad niet verhogen.” Hij wil dat in ieder geval “degenen die zijn ingeënt een half normaal leven kunnen leiden”. 

Bron: Krone.at | Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!


Ook lezen:

(Visited 280 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer