Aberg © Claudia Ziegler


 

Na het vorige winterseizoen, dat vanwege de coronapandemie nagenoeg geheel werd afgelast, vreest het Oostenrijks toerisme nu voor een aanpassing van het Duitse reisadvies. Dit land is één van de belangrijkste bronnen voor toerisme. Door de sterk oplopende besmettingen in Oostenrijk vreest de toeristische sector dat Duitsland Oostenrijk kan classificeren als risicogebied, ondanks de 2G-regel die nu van kracht is. Een branche-expert gaat al uit van de Duitse reiswaarschuwing: “Al het andere zou een verrassing zijn”, zei hij donderdag. 

Duitse ongevaccineerden bij terugkeer 10 dagen quarantaine

Bij zo’n reisadvies zouden niet-gevaccineerde Duitse reizigers bij terugkeer tien dagen in quarantaine moeten als ze terugkeren uit een risicogebied. Alleen gevaccineerde en genezen mensen (2G) hoeven in Duitsland bij terugkeer uit een hoog risicoland nu niet in quarantaine. Een beslissing van het Duitse Robert Koch Instituut wordt donderdag of vrijdag verwacht.

“We hebben gehoord dat het reisadvies tot nu toe alleen is uitgesteld”, zei ORF Salzburg, het plaatsvervangend hoofd van de plaatselijke hoteliersvereniging, Walter Veit, citerend over het aanstaande Duitse besluit. “Dat heeft nu natuurlijk direct invloed op de start van het winterseizoen.” Men vreest dat als er een nieuwe reiswaarschuwing komt, veel vakantiegangers hun wintervakantie in Oostenrijk gaan afzeggen. Daarnaast is het te verwachten dat de regeringen van de Scandinavische landen en de Benelux-landen, maar ook van Groot-Brittannië, zullen volgen.

“Zonder staatssteun is deze crisis voor de toeristenindustrie niet meer te overwinnen”, aldus Veit. En hij voegde eraan toe: “We hebben de verlaagde btw minimaal tot het einde van het seizoen nodig. En we hebben extra hulp nodig zodat we de medewerkers kunnen behouden voor het toerisme en niet helemaal kwijtraken aan de andere branches.”

“Er komt een winterseizoen, want ook al classificeren de Duisters Oostenrijk als risicogebied, een Duitse quarantaineregeling geldt alleen voor niet-gevaccineerde mensen”

Christian Ganter, Provenciaal Raadslid Vorarlberg

Christian Gantner, regionaal raadslid voor toerisme in Vorarlberg, heeft er niettemin vertrouwen in. “Er komt een winterseizoen, want zelfs als de Duitsers ons classificeren als risicogebied, geldt een quarantaineregeling alleen voor niet-gevaccineerde mensen”, zei hij tegen de “Krone”. “Tussen 85 en 90 procent van de Duitse gasten is ingeënt, slechts 22 procent zou met kinderen tussen 12 en 16 jaar reizen – en ook hier is de vaccinatiegraad 40 procent”. De woordvoerder van het toerisme in Neder-Oostenrijk, Reinhard Teufel, bekritiseerde in een uitzending dat als de Spoetnik-coronavaccinatie niet zou worden erkend, Oost-Europese toeristen zouden worden buitengesloten.

Hoteliers pleiten voor herinvoering FFP2-maskers

Om het seizoen veilig te stellen, doet de Oostenrijkse Hoteliersvereniging (ÖHV) de suggestie om de FFP2-mondkapjesplicht in hotels opnieuw in te voeren. “Vooral met het oog op het toenemende aantal infecties, zou een FFP2-maskervereiste bij het betreden van algemeen toegankelijke openbare ruimtes in hotels een extra beveiligingsaanbod van onze hotels zijn en een bijdrage leveren aan het indammen van het aantal infecties in Oostenrijk”, aldus ÖHV-voorzitter Michaela Reitterer donderdag.

Bron: Krone.at | Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!


Ook lezen:

(Visited 1.321 times, 1 visits today)


 

2 Reactie op “Oostenrijks toerisme vreest aanpassing Duits reisadvies”

 • Netteke
  11 november 2021 at 20:17

  Het is een beetje vreemd bericht want hier staat dat de Duitser in quarantaine moet als hij/zij niet gevaccineerd is en terugkomt van Oostenrijk maar deze mensen kunnen niet op vakantie in Oostenrijk door de 2G maatregelen….

  • Patricia Christiani
   11 november 2021 at 21:05

   Ik vermoed dat ze bang zijn dat een aangepast reisadvies (en evt aangescherpte quarantaine adviezen) een negatieve uitwerking op alle toeristen heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.