Wintersporters die naar Oostenrijk gaan kennen het fenomeen: het jaarlijkse vignet. Je plakt het achter je raam en gaan! Dit jaar is ie voor het eerst ook digitaal verkrijgbaar. Handig! Het vignet van 2018 heeft de kleur “kersenrood” meegekregen.

vignet

Als je een jaarvignet koopt betaal je 87,30 euro. Koop je een vignet voor 10 dagen, iets wat de meeste wintersporters uit Nederland zullen doen, dan betaal je 9 euro. Het 2018 vignet is trouwens al vanaf 1 november a.s. geldig.

Nieuw dit jaar: digitaal

Iets wat me persooonlijk aanspreekt is dat je vanaf 2018 het vignet ook digitaal kunt aanschaffen. Lekker makkelijk en bovendien hoef je dan ook je raam niet te “behangen” met allerlei vignetten die je er daarna ook nooit meer netjes afkrijgt. Het gaat dan op basis van je kenteken. Je bestelt ‘m vanaf november via deze site of je kunt een app downloaden. Betalen doe je per creditcard of PayPal.

vignet

Let er wel op: je moet het digitale vignet drie weken vantevoren bestellen!

Wel of niet een vignet tussen grens en Kufstein?

Een ieder jaar terugkerende vraag is of je tussen de Duitse grensovergang (A12) en Kufstein wel of geen vignet nodig hebt. Het antwoord van de ANBW luidt: er is jarenlang gedoogd en werd er niet gecontroleerd. Aan die regeling is in 2013 een einde gekomen en wordt er sindsdien wél gecontroleerd. Natuurlijk kun je het risico nemen, maar een boete kost 120 euro.

(Visited 468 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.