Oostenrijk verlengt lockdown t/m 7 februari: hotels waarschijnlijk tot eind februari dicht

Door Patricia Christiani | Bron: NOS, Tiroler Tageszeitung

Oostenrijk verlengt de huidige lockdown tot en met 7 februari. Dat meldt het Oostenrijkse persbureau APA op basis van bronnen bij het team dat over de coronamaatregelen onderhandelt. Na deze datum zou men langzaam willen versoepelen (mits de cijfers het toelaten), maar hotels en restaurants moeten zeer waarschijnlijk nog wachten tot eind februari. Dit wordt half februari opnieuw bekeken. 

De huidige lockdown in Oostenrijk zou op 24 januari eindigen, maar vanwege nieuwe coronavarianten wordt deze nu verlengd. Vanochtend om 11.00 uur geeft bondskanselier Sebastian Kurz een persconferentie.

Scholen, winkels en anderen

Vanaf 8 februari zouden scholen, winkels, contactberoepen en musea weer open mogen, maar onder strengere voorwaarden. FFP2-maskers worden verplicht en er moet twee meter afstand worden gehouden. In enkele deelstaten gaan de scholen overigens misschien later open omdat zij eerst nog vakantie hebben.

Hotels en restaurants pas eind februari open

Hoteliers en restauranthouders moeten wachten tot eind februari. Er zijn plannen om de situatie voor deze branches half februari opnieuw te bekijken.

De lockdown in Oostenrijk tijdens het wintersportseizoen is een grote aderlating voor het land. Als hotels pas eind februari open mogen, betekent dat een groot drama voor de hele toeristenbranche. Afgelopen week druppelden de berichten daarover al binnen, naar aanleiding van de Duitse bondskanselier Merkel die hardop nadenkt over de mogelijkheid tot verlenging van de lockdown tot Pasen. En een aantal hotels had inmiddels al besloten het winterseizoen dicht te blijven. 

Dat er op korte termijn geen versoepeling komt, is te wijten aan de nieuwe virusmutaties. Ook Oostenrijkse experts beschouwen de mutaties als veel gevaarlijker vanwege de grotere besmettelijkheid en pleitten voor voortzetting van de strenge maatregelen, ook om meer tijd te winnen om de vaccinaties verder uit te rollen.Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

(Visited 4.192 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën


3 Reactie op “Oostenrijk verlengt lockdown t/m 7 februari: hotels waarschijnlijk tot eind februari dicht”

Comments are closed.