Jaarlijks vertrekken bijna 900.000 Nederlanders richting de wintersport om gezamenlijk meer dan 1 miljoen wintersportvakanties door te brengen. Sinds jaar en dag is Oostenrijk de populairste bestemming onder ons wintersporters. Tot voor kort stond Frankrijk op de tweede plek, maar daar is dit jaar een kentering in gekomen, want Duitsland staat dit jaar op de tweede plaats van favoriete bestemmingen. Dit blijkt uit een onderzoek van NBTCNIPO.

Duitsland in opkomst

Volgens het NBTCNIPO komt dat omdat er een trend is naar korte vakanties en daarmee ook de frequentie is toegenomen. Daar profiteren onze Oosterburen van. Bovendien hebben we, door de aantrekking van de economie, meer geld te besteden voor dit soort korte weekendjes naar het Sauerland.

In Oostenrijk worden jaarlijks 548.000 wintersportvakanties doorgebracht, in Duitsland zijn dat er nu 176.000, terwijl Frankrijk dus de derde plaats inneemt met 142.000. Zwitserland vinden we op de vierde plek met 76.000 en Italie op de vijfde plek met 35.000 vakanties. Scandinavie en Tjechie vormen de hekkesluiters.

Meestal op de ski’s

Het merendeel van de wintersporters bindt de lange latten onder: 70% van de wintersporters gaat skien. Snowboarden en wandelen wordt gedaan onder ieder 10% van de wintersporters. 1% van de wintersporters geeft aan te gaan langlaufen.

Duitsland

Top 5 bestemmingen

  1. Tirol (Oostenrijk)
  2. Salzburgerland (Oostenrijk)
  3. Savoie (Frankrijk)
  4. Sauerland (Duitsland)
  5. Vorarlberg (Oostenrijk)

Meer informatie vind je hier.

Credits grote foto: austria.info

(Visited 111 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.