Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Nederland en België kunnen zich opmaken voor winterweer

Door: Tim de Vries

Ik heb er eigenlijk geen woorden voor…Gigantisch veel sneeuw ligt er aan de noordkant van de Alpen en dan te bedenken dat de winter zeker nog 2,5 maanden duurt en er nog van alles kan komen…Hopelijk dit keer ook eens voor Italië, want daar is sneeuw meer dan welkom! Even een paar vrachtauto’s vol sneeuw die kant opsturen? Laten we maar aan het milieu denken en wachten tot Koning Winter de Italiaanse pistes van een verse laag sneeuw voorziet. Maar goed: snel door naar de verwachting! 

Amerikaans weermodel. Wetter3.de.

Zodra morgenmiddag de laatste sneeuw wegtrekt en er nog eens zo’n 1,5 meter is bijgevallen, wordt het even tijd om te ademen. De echte koude lucht trekt richting Turkije en een hogedrukgebied krijgt invloed op het weer in de Alpen. De temperaturen zullen hierdoor deze week wat stijgen, de zon komt tevoorschijn en verse sneeuw blijft even weg. Ook eens fijn om de gigantische sneeuwhoeveelheden op te ruimen! Dit moet alleen wel vrij snel, want….

Europa wordt kouder

Amerikaans weermodel. Wetter3.de.

Donderdag nadert vanuit het noorden alweer een nieuw koufront waar ook de Benelux mee te maken gaat krijgen. In de Alpen is dit ook te merken en gaat vanaf donderdag weer sneeuw vallen. Grote hoeveelheden zullen dit niet zijn. Denk aan een centimeter of 10 a 20 tot in het dal.

Koudere periode staat voor de deur

Pluim 14-daags. Bron: weerplaza.nl

Hier is de verwachting van de temperatuur te zien voor het midden van Nederland. Het is duidelijk dat vanaf donderdag het koufront ook Nederland bereikt en de dagen daarna kouder gaan verlopen. In de nachten kan het matig gaan vriezen en overdag ligt de temperatuur enkele graden boven het vriespunt. Daarbij zorgt het lagedrukgebied, die we ook op de eerdere weerkaarten zagen, voor (natte)sneeuw. Het binnenland heeft een grote kans om een sneeuwdek te krijgen, maar hoe dat er precies uit komt te zien? Nog even de aankomende weerkaarten afwachten!

Sneeuw voor de zuidkant van de Alpen?

Als we de verwachting wat doorspoelen, neemt de kans op grotere hoeveelheden sneeuw in Italië ook toe. Eindelijk! Maar net als de sneeuw voor de Benelux, gaan we dit in de aankomende weerkaarten rustig afwachten. Spannende tijden!

(Visited 2.024 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer