Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Nederland en België kunnen zich opmaken voor winterweer

Door: Tim de Vries

Ik heb er eigenlijk geen woorden voor…Gigantisch veel sneeuw ligt er aan de noordkant van de Alpen en dan te bedenken dat de winter zeker nog 2,5 maanden duurt en er nog van alles kan komen…Hopelijk dit keer ook eens voor Italië, want daar is sneeuw meer dan welkom! Even een paar vrachtauto’s vol sneeuw die kant opsturen? Laten we maar aan het milieu denken en wachten tot Koning Winter de Italiaanse pistes van een verse laag sneeuw voorziet. Maar goed: snel door naar de verwachting!

Amerikaans weermodel. Wetter3.de.

Zodra morgenmiddag de laatste sneeuw wegtrekt en er nog eens zo’n 1,5 meter is bijgevallen, wordt het even tijd om te ademen. De echte koude lucht trekt richting Turkije en een hogedrukgebied krijgt invloed op het weer in de Alpen. De temperaturen zullen hierdoor deze week wat stijgen, de zon komt tevoorschijn en verse sneeuw blijft even weg. Ook eens fijn om de gigantische sneeuwhoeveelheden op te ruimen! Dit moet alleen wel vrij snel, want….

Europa wordt kouder

Amerikaans weermodel. Wetter3.de.

Donderdag nadert vanuit het noorden alweer een nieuw koufront waar ook de Benelux mee te maken gaat krijgen. In de Alpen is dit ook te merken en gaat vanaf donderdag weer sneeuw vallen. Grote hoeveelheden zullen dit niet zijn. Denk aan een centimeter of 10 a 20 tot in het dal.

Koudere periode staat voor de deur

Pluim 14-daags. Bron: weerplaza.nl

Hier is de verwachting van de temperatuur te zien voor het midden van Nederland. Het is duidelijk dat vanaf donderdag het koufront ook Nederland bereikt en de dagen daarna kouder gaan verlopen. In de nachten kan het matig gaan vriezen en overdag ligt de temperatuur enkele graden boven het vriespunt. Daarbij zorgt het lagedrukgebied, die we ook op de eerdere weerkaarten zagen, voor (natte)sneeuw. Het binnenland heeft een grote kans om een sneeuwdek te krijgen, maar hoe dat er precies uit komt te zien? Nog even de aankomende weerkaarten afwachten!

Sneeuw voor de zuidkant van de Alpen?

Als we de verwachting wat doorspoelen, neemt de kans op grotere hoeveelheden sneeuw in Italië ook toe. Eindelijk! Maar net als de sneeuw voor de Benelux, gaan we dit in de aankomende weerkaarten rustig afwachten. Spannende tijden!

(Visited 2.038 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer