Nederland en België kunnen zich opmaken voor winterweer

Door: Tim de Vries

Ik heb er eigenlijk geen woorden voor…Gigantisch veel sneeuw ligt er aan de noordkant van de Alpen en dan te bedenken dat de winter zeker nog 2,5 maanden duurt en er nog van alles kan komen…Hopelijk dit keer ook eens voor Italië, want daar is sneeuw meer dan welkom! Even een paar vrachtauto’s vol sneeuw die kant opsturen? Laten we maar aan het milieu denken en wachten tot Koning Winter de Italiaanse pistes van een verse laag sneeuw voorziet. Maar goed: snel door naar de verwachting!

Amerikaans weermodel. Wetter3.de.

Zodra morgenmiddag de laatste sneeuw wegtrekt en er nog eens zo’n 1,5 meter is bijgevallen, wordt het even tijd om te ademen. De echte koude lucht trekt richting Turkije en een hogedrukgebied krijgt invloed op het weer in de Alpen. De temperaturen zullen hierdoor deze week wat stijgen, de zon komt tevoorschijn en verse sneeuw blijft even weg. Ook eens fijn om de gigantische sneeuwhoeveelheden op te ruimen! Dit moet alleen wel vrij snel, want….

Europa wordt kouder

Amerikaans weermodel. Wetter3.de.

Donderdag nadert vanuit het noorden alweer een nieuw koufront waar ook de Benelux mee te maken gaat krijgen. In de Alpen is dit ook te merken en gaat vanaf donderdag weer sneeuw vallen. Grote hoeveelheden zullen dit niet zijn. Denk aan een centimeter of 10 a 20 tot in het dal.

Koudere periode staat voor de deur

Pluim 14-daags. Bron: weerplaza.nl

Hier is de verwachting van de temperatuur te zien voor het midden van Nederland. Het is duidelijk dat vanaf donderdag het koufront ook Nederland bereikt en de dagen daarna kouder gaan verlopen. In de nachten kan het matig gaan vriezen en overdag ligt de temperatuur enkele graden boven het vriespunt. Daarbij zorgt het lagedrukgebied, die we ook op de eerdere weerkaarten zagen, voor (natte)sneeuw. Het binnenland heeft een grote kans om een sneeuwdek te krijgen, maar hoe dat er precies uit komt te zien? Nog even de aankomende weerkaarten afwachten!

Sneeuw voor de zuidkant van de Alpen?

Als we de verwachting wat doorspoelen, neemt de kans op grotere hoeveelheden sneeuw in Italië ook toe. Eindelijk! Maar net als de sneeuw voor de Benelux, gaan we dit in de aankomende weerkaarten rustig afwachten. Spannende tijden!

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer