AI en ChatGPT is overal! Maar liefhebbers van de Oostenrijkse pistes moeten daarom nu even goed opletten. Want het Oostenrijks Nationaal Toeristenbureau komt nu met een ludieke knipoog naar de tech-wereld: ChatSkiPT.

Nope, dit is geen futuristische robot of een nieuwe app die je ski’s draagt. Het is iets veel beters: echte, bestaande Oostenrijkse skileraren staan klaar om al jouw brandende vragen over wintersport in Oostenrijk te beantwoorden. Wie heeft er nog AI nodig als je de ‘Authentieke Intelligentie’ van deze ski-experts kunt ervaren?

Bekijk de video

Welke vragen stel je aan ChatSkiPT?

Kunstmatige intelligentie (AI) verovert langzaamaan steeds meer aspecten van ons dagelijks leven. Veel mensen zetten het inmiddels zelfs in voor het plannen van vakanties. Tools zoals ChatGPT helpen je inderdaad met tips en informatie. Maar hoe goed en betrouwbaar die precies zijn..? En wat ze helemaal nog niet in de vingers hebben, is die typisch Oostenrijkse humor. Tijdens je vakantie gaat het toch juist om echte, authentieke ervaringen? Daarom gaat ChatSkiPT uit van “Authentieke Intelligentie”: de kennis en humor van échte Oostenrijkse skileraren.

Wat je moet vragen? Nou, wat wil je weten? Waar je de lekkerste schnitzel of de zachtste poedersneeuw vindt? Welke onbekende pistes mag je niet missen? Heeft die stoeltjeslift nou wel of geen bubbel? Waarom lukt mijn linkerbocht nou nooit zo mooi als de rechter op mijn ski’s? Vraag het aan de experts die er dagelijks leven en ademen. Dit zijn de mensen die de bergen kennen als hun broekzak en die graag hun passie en kennis met je delen.

Sebastian Somloi, SOVISO

Stel je vragen nu het kan!

ChatSkiPT is jouw antwoord! ChatSkiPT is online van 17 januari tot 20 januari 2024 en dan kun je al je vragen stellen aan echte mensen. Algoritmes hebben hier geen kans, want we weten allemaal dat een goed gesprek met een charmante Oostenrijkse skileraar onvervangbaar is. Met ChatSkiPT toont Oostenrijk aan dat achter elke grote skibestemming echte mensen staan. En laten we eerlijk zijn: een beetje gezonde concurrentie met AI, zoals ChatGPT, kan geen kwaad, toch?

Ga naar ChatSkiPT en ervaar het zelf

Dus pak je kans, stel je vragen, en laat je meeslepen door de authentieke Oostenrijkse skicultuur. Ga naar www.chatskipt.com en ervaar zelf hoe Oostenrijk de AI-trend een menselijk gezicht geeft. En wie weet, misschien leer je nog een paar woorden Oostenrijks-Duits terwijl je toch bezig bent. Prost und Pfiat-di!

Ga naar ChatSkiPT en stel je vragen van 17-20 januari 2024

Hoofdfoto: Sebastian Somloi, SOVISO

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer