Oost-Tirol krijgt hulp van het leger om sneeuw te ruimen

Door: Patricia Christiani | Bron: Tirol.orf.at

Vanaf vandaag komen er 55 soldaten van het Oostenrijkse leger in de Oost-Tiroolse stad Lienz helpen om de daken in de stad sneeuwvrij te maken.

Extreem veel sneeuw

Voor, tijdens en na de kerst viel er wel drie meter sneeuw in Oost-Tirol. Zelfs in het dal viel een recordhoeveelheid sneeuw. De daken liggen inmiddels zo vol sneeuw, dat dit een gevaar begint te vormen.  In de stad Lienz stortte zaterdagavond al een oude veilingzaal volledig in onder de sneeuwlast op het dak. De sneeuw moet er dus zo snel mogelijk af.

Daken te zwaar belast

De gemeentes Matrei en Lienz in Oost-Tirol hebben daarom om hulp gevraagd om de openbare gebouwen zo snel mogelijk sneeuwvrij te maken. De daken van de stadsverwarming en het ziekenhuis in Lienz zouden om bouwkundige redenen snel van de sneeuwbelasting moeten worden bevrijd. Andere openbare gebouwen worden nog gecontroleerd, zei gouverneur Günther Platter donderdag: “Vanaf vrijdag zal het leger in totaal 55 mensen ter beschikking stellen die onmiddellijk de daken gaan ruimen. Volgende week worden er 44 mensen ingezet.”

In Lienz viel ruim 1,30 meter sneeuw, wat sinds 1986 niet meer voorgekomen is. Het zorgde al voor veel overlast. Zo was Oost-Tirol afgelopen weekend alleen nog via omwegen te bereiken, omdat er lawines over meerdere wegen heen gingen.


Anderen lazen ook:


Hoofdfoto: webcam Lienz, 8 januari 2021, foto-webcam.eu

(Visited 226 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.