Oorzaak brand in lift Zillertal bekend. Lift mogelijk snel weer in gebruik?

Door: Saskia Smulders

Een dag na de brand in het liftstation van de Zillertal Shuttle in Hochfügen wordt er hard gewerkt om de oorzaak van de brand te achterhalen en te kijken hoe snel de lift weer in gebruik genomen kan worden.

Rook ingeademd

Gisteren om een uur of tien brak er brand uit in het dalstation. Drie medewerkers, in de leeftijd van 24, 27 en 29 jaar oud hebben eerst nog geprobeerd de brand met brandblussers te blussen. Daarbij hebben ze rook ingeademd waarna de drie ter controle naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Inmiddels zijn de drie weer thuis.

Hopelijk heeft de brand de liftinstallatie niet al te veel aangetast | Foto: zoom.tirol

Oorzaak is bekend

Volgens de Oostenrijkse krant tt.com is de brand ontstaan in het entreegedeelte van het gebouw van het dalstation. Op een soort van podium in de buurt van het kantoor van de persoon die de lift bedient waren een aantal bouw-/halogeenlampen neergezet. Deze lampen straalden op de kunststofmatten die eronder lagen. Door de hitte vatten ze vlam.

Snel weer in bedrijf?

Vandaag hebben zich een aantal liftdeskundigen bij de lift gevoegd om de schade van nabij te bekijken. Daarbij draait het vooral om de vroeg in hoeverre de lifttechniek is aangetast. Het is echter nu nog te vroeg om te zeggen of de lift voor de start van het wintersportseizoen weer in bedrijf genomen kan worden. Maar de Oostenrijkers kennende zullen zij zeker zorgen voor snel herstel of anders voor een meer dan goed doordacht alternatief.

Lees ook:

(Visited 814 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.