Ook Tiroolse drankhandelaren missen veel omzet

Door Patricia Christiani | Bron: Orf.at

Niet alleen de skigebieden missen enorm veel omzet deze winter, ook de Tiroolse drankhandelaren staan ​​onder druk. Tijdens de lockdowns in Oostenrijk zijn hotels en restaurants gesloten en is er geen massatoerisme. Dit brengt de drankondernemers in financiële moeilijkheden, omdat zij hun drank niet meer kwijt kunnen. 

Vaten tot aan het plafond

Orf.at illustreert de crisis onder drankenhandelaren door het voorbeeld van de Starkenberger brouwerij in Tarrenz. Daar staan ​​de biervaten momenteel tot aan het plafond gestapeld. Ook is veel van het bier dat in oktober al geleverd was voor het winterseizoen, weer teruggekomen. Inmiddels nadert de drank z’n uiterste houdbaarheidsdatum. Dat betekent dat vele vaten waarschijnlijk de komende weken vernietigd moeten worden.

Starkenberger heeft normaal gesproken een jaaromzet van zes miljoen euro, maar heeft op deze winter te maken met een omzetdaling van rond de 80 procent. Op dit moment kunnen ze alleen de supermarkten bevoorraden.

drankhandelaren
Er wordt door lockdowns te weinig drank verkocht. Foto: Pixabay.com

Oproep openen horeca

Door het mislukken van het winterseizoen en door de gesloten hotels en restaurants is de verkoop praktisch tot stilstand gekomen. Daarnaast hebben de drankhandelaren  scherpe kritiek op de staats- en federale politiek. Beloofde compensatiebetalingen zouden niet plaatsvinden. Bovendien is de procedure om vergoedingen te krijgen enorm ingewikkeld. De drankhandelaren verenigen zich nu om aandacht te vragen voor hun positie. Ze roepen gezamenlijk op om de Oostenrijkse horeca weer te openen, onder andere om banen in hun branche kunnen behouden.


Lees ook:


Hoofdfoto: Maaike Somers

(Visited 285 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën