Ook Tiroolse drankhandelaren missen veel omzet

Door Patricia Christiani | Bron: Orf.at

Niet alleen de skigebieden missen enorm veel omzet deze winter, ook de Tiroolse drankhandelaren staan ​​onder druk. Tijdens de lockdowns in Oostenrijk zijn hotels en restaurants gesloten en is er geen massatoerisme. Dit brengt de drankondernemers in financiële moeilijkheden, omdat zij hun drank niet meer kwijt kunnen.

Vaten tot aan het plafond

Orf.at illustreert de crisis onder drankenhandelaren door het voorbeeld van de Starkenberger brouwerij in Tarrenz. Daar staan ​​de biervaten momenteel tot aan het plafond gestapeld. Ook is veel van het bier dat in oktober al geleverd was voor het winterseizoen, weer teruggekomen. Inmiddels nadert de drank z’n uiterste houdbaarheidsdatum. Dat betekent dat vele vaten waarschijnlijk de komende weken vernietigd moeten worden.

Starkenberger heeft normaal gesproken een jaaromzet van zes miljoen euro, maar heeft op deze winter te maken met een omzetdaling van rond de 80 procent. Op dit moment kunnen ze alleen de supermarkten bevoorraden.

drankhandelaren
Er wordt door lockdowns te weinig drank verkocht. Foto: Pixabay.com

Oproep openen horeca

Door het mislukken van het winterseizoen en door de gesloten hotels en restaurants is de verkoop praktisch tot stilstand gekomen. Daarnaast hebben de drankhandelaren  scherpe kritiek op de staats- en federale politiek. Beloofde compensatiebetalingen zouden niet plaatsvinden. Bovendien is de procedure om vergoedingen te krijgen enorm ingewikkeld. De drankhandelaren verenigen zich nu om aandacht te vragen voor hun positie. Ze roepen gezamenlijk op om de Oostenrijkse horeca weer te openen, onder andere om banen in hun branche kunnen behouden.


Lees ook:


Hoofdfoto: Maaike Somers

(Visited 321 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer