Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Eerste skigebied Duitsland dicht, Noorwegen ook

Door: Pauline van der Waal | 13 maart 2020

Gisterenavond werd bekend gemaakt dat alle skigebieden van Tirol, Salzburg en Vorarlberg per 15 maart het skiseizoen beëindigen vanwege Corona. Kort daarna werd bekend dat skigebieden in Noorwegen dat voorbeeld volgen. Nu komt de eerste melding binnen van een Duits skigebied dat het met pijn in het hart ook voor gezien houdt. 

Myrkdalen en Voss Resort Noorwegen dicht

Al snel nadat Oostenrijk met het vreselijke nieuws kwam, volgden de meldingen van de Noorse skigebieden Myrkdalen en Voss op Facebook. Of daadwerkelijk alle skigebieden in het land gesloten worden, en of dat op last van de overheid is, is mij op dit moment niet bekend.
De sluiting van deze gebieden betekent in ieder geval wel, dat de Dutchweek in Noorwegen –evenals die in Saalbach en Gerlos– geen doorgang kan vinden. Iets dat ons erg aan het hart gaat, want in Kirchberg en Zell am See – Kaprun waren we bij dit fanatische feest.

Eerste Duitse gebied kondigt aan te sluiten

Het gebied Grosser Arber in het Beierse Woud kondigde als eerste op hun Facebookpagina de deuren te sluiten.

Winklmoosalm deelt het gebied met het Oostenrijkse Steinplatte en heeft dus ook dat voorbeeld gevolgd. Wij gaan er eigenlijk vanuit dat alle gebieden in Duitsland gaan sluiten, al hebben we van bijvoorbeeld Winterberg nog geen bericht voorbij zien komen.

Wil je het zeker weten? Check eerst de Facebookpagina van het desbetreffende gebied. Is daar geen informatie te vinden, neem contact op met de plaatselijke VVV.

Hoofdfoto: Pauline van der Waal


LEES HIER DE LIVEBLOG OVER DE CORONA ONTWIKKELINGEN IN DE WINTERSPORT


(Visited 1.481 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer