Eerste skigebied Duitsland dicht, Noorwegen ook

Door: Pauline van der Waal | 13 maart 2020

Gisterenavond werd bekend gemaakt dat alle skigebieden van Tirol, Salzburg en Vorarlberg per 15 maart het skiseizoen beëindigen vanwege Corona. Kort daarna werd bekend dat skigebieden in Noorwegen dat voorbeeld volgen. Nu komt de eerste melding binnen van een Duits skigebied dat het met pijn in het hart ook voor gezien houdt.

Myrkdalen en Voss Resort Noorwegen dicht

Al snel nadat Oostenrijk met het vreselijke nieuws kwam, volgden de meldingen van de Noorse skigebieden Myrkdalen en Voss op Facebook. Of daadwerkelijk alle skigebieden in het land gesloten worden, en of dat op last van de overheid is, is mij op dit moment niet bekend.
De sluiting van deze gebieden betekent in ieder geval wel, dat de Dutchweek in Noorwegen –evenals die in Saalbach en Gerlos– geen doorgang kan vinden. Iets dat ons erg aan het hart gaat, want in Kirchberg en Zell am See – Kaprun waren we bij dit fanatische feest.

Eerste Duitse gebied kondigt aan te sluiten

Het gebied Grosser Arber in het Beierse Woud kondigde als eerste op hun Facebookpagina de deuren te sluiten.

Winklmoosalm deelt het gebied met het Oostenrijkse Steinplatte en heeft dus ook dat voorbeeld gevolgd. Wij gaan er eigenlijk vanuit dat alle gebieden in Duitsland gaan sluiten, al hebben we van bijvoorbeeld Winterberg nog geen bericht voorbij zien komen.

Wil je het zeker weten? Check eerst de Facebookpagina van het desbetreffende gebied. Is daar geen informatie te vinden, neem contact op met de plaatselijke VVV.

Hoofdfoto: Pauline van der Waal


LEES HIER DE LIVEBLOG OVER DE CORONA ONTWIKKELINGEN IN DE WINTERSPORT


 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer