advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Eerste skigebied Duitsland dicht, Noorwegen ook

Door: Pauline van der Waal | 13 maart 2020

Gisterenavond werd bekend gemaakt dat alle skigebieden van Tirol, Salzburg en Vorarlberg per 15 maart het skiseizoen beëindigen vanwege Corona. Kort daarna werd bekend dat skigebieden in Noorwegen dat voorbeeld volgen. Nu komt de eerste melding binnen van een Duits skigebied dat het met pijn in het hart ook voor gezien houdt.

Myrkdalen en Voss Resort Noorwegen dicht

Al snel nadat Oostenrijk met het vreselijke nieuws kwam, volgden de meldingen van de Noorse skigebieden Myrkdalen en Voss op Facebook. Of daadwerkelijk alle skigebieden in het land gesloten worden, en of dat op last van de overheid is, is mij op dit moment niet bekend.
De sluiting van deze gebieden betekent in ieder geval wel, dat de Dutchweek in Noorwegen –evenals die in Saalbach en Gerlos– geen doorgang kan vinden. Iets dat ons erg aan het hart gaat, want in Kirchberg en Zell am See – Kaprun waren we bij dit fanatische feest.

Eerste Duitse gebied kondigt aan te sluiten

Het gebied Grosser Arber in het Beierse Woud kondigde als eerste op hun Facebookpagina de deuren te sluiten.

Winklmoosalm deelt het gebied met het Oostenrijkse Steinplatte en heeft dus ook dat voorbeeld gevolgd. Wij gaan er eigenlijk vanuit dat alle gebieden in Duitsland gaan sluiten, al hebben we van bijvoorbeeld Winterberg nog geen bericht voorbij zien komen.

Wil je het zeker weten? Check eerst de Facebookpagina van het desbetreffende gebied. Is daar geen informatie te vinden, neem contact op met de plaatselijke VVV.

Hoofdfoto: Pauline van der Waal


LEES HIER DE LIVEBLOG OVER DE CORONA ONTWIKKELINGEN IN DE WINTERSPORT


 

advertentie