Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na de positieve berichten vanuit Oostenrijk, zet ook Frankrijk in op een normaal winterseizoen. De Franse staatssecretaris van Toerisme deed daarover een hoopgevende uitspraak: “We gaan deze winter de skiliften openen, we wachten alleen nog op de coronamaatregelen”. Er wordt nog gewerkt aan de invulling van deze maatregelen, al dan niet met de inzet van het Coronabewijs. De coronamaatregelen worden uiterlijk half oktober bekend.

Skiliften gewoon open

Deze uitspraak kwam na een videoconferentie afgelopen maandag tussen de overheid en belanghebbenden in de Franse wintersport. Dit zijn de Franse skischolen, bergfunctionarissen, de skigebieden, Atout France, Alliance France Tourisme en de regio’s van Frankrijk. Zij verwachten een goed tot zeer goed winterseizoen. “Sommigen denken dat we een historisch seizoen tegemoet gaan, met een inhaaleffect. Dat moet nu allemaal goed worden georganiseerd en voorbereid”, aldus Toerisme minister Lemoyne. Hij zei verder dat de Franse overheid een goed seizoen wil faciliteren, omdat dat de gezondheidssituatie in Frankrijk “sterk verbeterd” is en dat de vaccinatiegraad is “zeer hoog” is. 

Franse coronamaatregelen uiterlijk half oktober bekend

Het dragen van een mondkapjes, binnen, of in de gondel, wel of geen toegang met de Coronapas, verplichte of steekproefsgewijze controles: het is allemaal nog niet bekend. De betrokkenen in Frankrijk gaan zich nu buigen over welke maatregelen er ingevoerd moeten worden. Uiterlijk half oktober worden deze bekend. “Maar met deze deadline kunnen ondernemers zich alvast gaan voorbereiden op het winterseizoen”, aldus de minister van Toerisme. In een normaal jaar verwelkomen de ongeveer 320 Franse skigebieden gedurende het seizoen bijna 10 miljoen toeristen, van wie een derde buitenlanders, voornamelijk Britten.

De Franse overheid staat heeft 650 miljoen euro uitbetaald om de skiliften te compenseren, aldus de Franse staatssecretaris, ter ondersteuning van de bergtoerismesector in de winter. Deze is goed voor 10 miljard euro en 120.000 directe banen voor de 325 skiresorts in Frankrijk. Per jaar ontvangt Frankrijk 10 miljoen toeristen, van wie een derde uit het buitenland komt.

Skigebieden die snel open gaan

Hoewel nog in afwachting van de exacte maatregelen staan de eerste Franse skigebieden al ​​in de startblokken. De openingsdata van een aantal gebieden zijn al bekend. Zoals luidt Tignes (met zijn Grande-Motte-gletsjer) het herfstskiseizoen in op 16 oktober 2021. Daarop volgt Les 2 Alpes op 23 oktober tot 7 november, om daarna volledig te openen op 27 november, evenals als Val d’Isère op deze datum. Val Thorens en Chamonix openen allebei op 20 november. 

Bron: Le Figaro
Hoofdfoto: Patricia Christiani


Meer lezen:

(Visited 250 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer