Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In IJsland kun je skiën tot aan de oceaan!

Winterinspiratie door de Snowrepublic redactie

Heb je alles al gezien? Klaar voor een iets groter avontuur? Dan moet je naar Noord- IJsland! Wij vonden een aantal unieke mogelijkheden in het noorden van IJsland waar je kunt skiën tot aan zee! Hier wordt je bovenaan de pistes gedropt en ski je tijdens een freeride letterlijk tot aan de oceaan. Hoe vet is dat?! 

fredrik schenholm ski artctic ocean
waar de pistes eindigen aan zee…. photocredits: @fredrik schenholm

Waar op IJsland moet je zijn

akureyri
Noord IJsland, met Akureyri als aankomstplaats, bron: Google.

Troll Pensinsula, het noordelijke schiereiland

Schiereiland Trollaskagi, ofwel “Troll Peninsula”  ligt in het noorden van IJsland, net onder de poolcirkel. Je komt er met de auto vanaf Reykjavik, ofwel met een binnenlandse vlucht vanaf Reykjavik (luchthaven Keflavik) naar Akureyri in het noorden.

Troll is de regio van diepe inhammen, fjorden, en hoge bergen maar ook van wintersport

Troll is een uitstekende plek voor avontuurlijke bezigheden en het is de regio met hoge bergen, fjorden en diepe inhammen. Er zijn een aantal skiresorts waar je prima ski- en snowboardmogelijkheden hebt. Verwacht hier niet de bekende alpendrukte of enorme gezelligheid. Maar je vindt hier wel een aantal leuke pistes en freeride routes. En hey: op de latten in IJsland is op zich al heel bijzonder toch!

heli ski
IJsland Heliski

De mogelijkheden

Naast het gewone aanbod van wintersportplekjes kun je bij het schiereiland Troll nog een stapje verder gaan. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij. Er worden diverse tours aangeboden en toegegeven. Goedkoop is het niet, maar uniek is het zeker!

4000 km2 aan ongerepte sneeuwhellingen liggen rondom de fjorden op je te wachten

Dit wintersportgebied van IJsland is nog zo ongerept dat je bijna 4000 km2 aan sneeuwhellingen voor jou alleen hebt. Hier zijn (nog) geen skiliften en is elke helling gereserveerd voor jou. Jij maakt elke dag opnieuw de eerste sporen in de verse poedersneeuw.

Overnachten

Je kunt kiezen voor twee dagen heliskiën, of drie dagen, tot aan wel zeven dagen. Ook zijn er prachtige toertochten door dit ongerepte deel van IJsland. Er wordt overnacht in traditionele cabin’s en lodges vlakbij de bergen. Maar we zagen ook een aanbieder waarbij je op een boot slaapt in een van de fjorden in het noorden van IJsland. Dit schip vaart mee tijdens de zes- of zevendaagse reis en brengt je elke dag op een andere plek per helikopter naar boven. Hoe uniek wil je het hebben?

ocean arctic noord ijsland skieen tot aan zee
Oceanview tijdens je skitrip.. waar maak je dat ooit mee?

Ongerepte bergen en hellingen die eindigen in de fjorden: hier ski je tot aan de zee!

Heliskiën

Per helikopter met ervaren piloten wordt je naar boven gevlogen. Dit gebeurd meestal in een klein groepje, waarbij je boven aan de hellingen wordt gedropt met je skimateriaal. Daar wachten ongerepte hellingen op je. Het unieke in dit deel van de wereld is dat je kunt afdalen helemaal tot aan de zee.

Catski

Een geduchte concurrent van de helikopter die je steeds vaker tegenkomt: de Catmobil. Deze pistenbully brengt je naar de meest afgelegen plekken. Dankzij de rupsbanden kan het voertuig werkelijk overal komen en ook via steile hellingen omhoog rijden om je op een hoog verlaten punt te droppen. The slopes are yours !

Cat ski ijsland
Catski , per sneeuwvoertuig met grote rupsbanden de hellingen op. Fotocredits: northiceland.is

Voor meer informatie over deze unieke plek verwijzen we je naar de diverse websites van aanbieders:

  • Onze reispartner Voigt Travel biedt reizen naar IJsland aan; met een directe vlucht naar het noorden!
  • Een mooie site met foto’s en filmpjes is van het bedrijf Arctic Heli Ski: arcticheliskiing.com
  • Een tweede aanbieder van voornamelijk Catskiing: arcticfreeride.com/the-rides
  • Specialist in bijzonder outdoor als ijsklimmen, heliski en alpine-klimmen: bergmenn.com
  • De aanbieder van helitours in combinatie met een verblijf op de zeilboot is:  vikingheliskiing.com

De bezienswaardigheden in Noord-IJsland

Op de dagen dat je niet aan het skiën bent kun je prachtige tours ondernemen, zoals walvisspotten, sneeuwmobieltochten en wandelingen. Voor alle info over Noord-IJsland, het meer van Myvatn en andere bezienswaardigheden verwijzen we je naar de website Mountainreporters.


Lees hier alle artikelen over de inspirerende reizen naar IJsland


(Visited 2.235 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer