Dual Boards! Wat?

Zoals de naam, dual boards, al doet vermoeden is het een variant op een snowboard maar bestaat uit 2 (mini)snowboards. Het heeft dus eigenlijk wel iets weg van ski’s. Toch sta je nog steeds in een snowboard positie, zijwaards dus, op de boards. Echt een combinatie van de twee dus! De dual boards zijn te koop voor de prijs van een relatief goedkoop snowboard, voor een prijs van 180 – 250 euro.

Meer vrijheid op je board zorgt dat je nieuwe tricks kan doen, maar het is natuurlijk ook erg makkelijk op een skiweggetje waar je gewoon even loopt om wat vaart te maken. Ik probeerde de dual boards zelf en hoewel ik een ervaren snowboarder ben, was dit toch erg lastig in het begin. Na een paar keer proberen ging het echter prima, hoewel ik de tricks toch maar achterwege heb gelaten.

Onterecht impopulair

Onterecht impopulair, want ik zie ze eigenlijk nooit als ik op wintersport ga. Ik snap dat de deze boards voor de kilometer vreters niet ideaal zijn, maar ik had ze op het minst verwacht in het funpark. Ik vind de dual boards zelf in elk geval een leuke nieuwe uitdaging!

Check hier een filmpje van wat je er allemaal mee kan:

(Visited 98 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer