dual boards

Onterecht impopulair: Dual Boards

Dual Boards! Wat?

Zoals de naam, dual boards, al doet vermoeden is het een variant op een snowboard maar bestaat uit 2 (mini)snowboards. Het heeft dus eigenlijk wel iets weg van ski’s. Toch sta je nog steeds in een snowboard positie, zijwaards dus, op de boards. Echt een combinatie van de twee dus! De dual boards zijn te koop voor de prijs van een relatief goedkoop snowboard, voor een prijs van 180 – 250 euro.

Meer vrijheid op je board zorgt dat je nieuwe tricks kan doen, maar het is natuurlijk ook erg makkelijk op een skiweggetje waar je gewoon even loopt om wat vaart te maken. Ik probeerde de dual boards zelf en hoewel ik een ervaren snowboarder ben, was dit toch erg lastig in het begin. Na een paar keer proberen ging het echter prima, hoewel ik de tricks toch maar achterwege heb gelaten.

Onterecht impopulair

Onterecht impopulair, want ik zie ze eigenlijk nooit als ik op wintersport ga. Ik snap dat de deze boards voor de kilometer vreters niet ideaal zijn, maar ik had ze op het minst verwacht in het funpark. Ik vind de dual boards zelf in elk geval een leuke nieuwe uitdaging!

Check hier een filmpje van wat je er allemaal mee kan:


Geplaatst

in

,

door