La Rosière op de grens met Italië

Door: Bastiaan van der Staay

Aan het eind van de spoorlijn waar ook de Thalys en de Eurostar stoppen, in Bourg St. Maurice, kon je in mijn beleving twee kanten op. Met de funiculaire naar Les Arcs (Paradiski) of met de bus door naar Espace Killy (Val d’Isère en Tignes). Maar er ligt nog een pareltje als je de Col du Petit Saint Bernard oprijdt. Deze pas, die komende zomer aangedaan zal worden door de Tour de France, is ’s winters gesloten. Althans voor auto’s, maar juist open voor skiers. Dit geeft je de mogelijkheid ook in het Italiaanse La Thuile te skiën.

La Rosière
Het dorp licht nog net tussen de bomen. Foto: La Rosière

Authentiek dorp in Franse Alpen

In vergelijking met reusachtige skistations als Val Thorens, La Plagne, Les Arc en Tignes om de hoek is La Rosière een echt authentiek dorp. De eerste skilift werd hier reeds in de jaren ’50 geopend, lang voordat de liften van de skistations op de tekentafels verschenen. En volgens de site is dat karakter ondanks moderniseringen behouden gebleven.

Benieuwd naar mogelijkheden

Mijn nieuwsgierigheid is dan ook groot. Wel 160 kilometer piste, vertrekken op 1.850 meter, een chaletrijk dorp tussen de bomen en geen betonnen hoogbouw. Bovendien wordt ons de nodige luxe in het vooruitzicht gesteld. Deze winter opent het nieuw Hyatt hotel en een hoogte spa haar deuren. Dat zullen we dan maar even goed gaan ‘testen’.

(Visited 216 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.