Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

La Rosière op de grens met Italië

Door: Bastiaan van der Staay

Aan het eind van de spoorlijn waar ook de Thalys en de Eurostar stoppen, in Bourg St. Maurice, kon je in mijn beleving twee kanten op. Met de funiculaire naar Les Arcs (Paradiski) of met de bus door naar Espace Killy (Val d’Isère en Tignes). Maar er ligt nog een pareltje als je de Col du Petit Saint Bernard oprijdt. Deze pas, die komende zomer aangedaan zal worden door de Tour de France, is ’s winters gesloten. Althans voor auto’s, maar juist open voor skiers. Dit geeft je de mogelijkheid ook in het Italiaanse La Thuile te skiën.

La Rosière
Het dorp licht nog net tussen de bomen. Foto: La Rosière

Authentiek dorp in Franse Alpen

In vergelijking met reusachtige skistations als Val Thorens, La Plagne, Les Arc en Tignes om de hoek is La Rosière een echt authentiek dorp. De eerste skilift werd hier reeds in de jaren ’50 geopend, lang voordat de liften van de skistations op de tekentafels verschenen. En volgens de site is dat karakter ondanks moderniseringen behouden gebleven.

Benieuwd naar mogelijkheden

Mijn nieuwsgierigheid is dan ook groot. Wel 160 kilometer piste, vertrekken op 1.850 meter, een chaletrijk dorp tussen de bomen en geen betonnen hoogbouw. Bovendien wordt ons de nodige luxe in het vooruitzicht gesteld. Deze winter opent het nieuw Hyatt hotel en een hoogte spa haar deuren. Dat zullen we dan maar even goed gaan ’testen’.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer