Op de ski’s en ernaast ontdek je zoveel meer

Lees meer over Engelberg

Welkom in het skigebied van Engelberg-Titlis! Breng in dit skigebied in het hart van Zwitserland zeker een bezoek aan de gletsjer die tot ongeveer 2.750 meter reikt. Je kunt er skiën en net onder de top, op 3.041 meter boven zeeniveau, bevindt zich de hoogste hangbrug van Europa, de “TITLIS Cliff Walk”, die 100 meter lang en slechts één meter breed is. Mensen zonder hoogtevrees krijgen je uniek uitzicht op de prachtige omgeving. Weten wat je er allemaal kunt doen? Lees snel verder.

Plezier en ontspanning voor iedereen

Elk type wintersporter vindt wat ‘ie zoekt, zowel in het dal als in de bergen. Want er zijn wintersportactiviteiten voor iedereen. Of je nou houdt van sleeën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of een ritje met de paardenkoets, het kan allemaal.

Natuurlijk ontspan je aan het einde van de dag met een lekker drankje bij het haardvuur. Niet te lang, want straks ga je aan tafel. En wordt het dan raclette of toch fondue? Want heerlijke culinaire hoogstandjes zijn altijd dichtbij en dat zijn meestal traditionele Zwitserse gerechten.

Wandelen in Engelberg
Wandelen in Engelberg

Skiën op de gletsjer

Het eerste wat je natuurlijk moet doen is skiën op de gletsjer. Er is een gondel en een stoeltjeslift en een paar verschillende afdalingen. En terwijl de gewone pistes van het skigebied geopend zijn van december tot april, kun je op de gletsjer terecht van oktober tot en met mei. 

TITLIS Xpress, Gondelbahn Engelberg-Stand

Draai in de rondte met de TITLIS Rotair

De TITLIS Rotair is ’s werelds eerste draaiende kabelbaan. In de gondel draai je je rondjes boven de besneeuwde toppen van Engelberg-Titlis. Uiteindelijk kom je bij het bergstation op 3.020 meter hoogte.

De kabelbaan draait helemaal om z’n as tijdens de reis van vijf minuten, waardoor je idyllische panoramische uitzichten hebt op steile rotswanden, diepe kloven en met sneeuw bedekte bergtoppen in de verte.

Foto: Engelberg-Titlis

Doe de Cliff walk

Op 3.041 meter boven zeeniveau. 500 meter boven de grond en 150 bloeddrukverhogende passen. Dat staat je te wachten op de TITLIS Cliff Walk, de spectaculaire hangbrug hoog op de top. Om de brug over te steken, heb je zenuwen nodig die zo sterk zijn als de stalen kabels waaraan hij hangt.

Bij aankomst op de top leidt de route je door de gletsjergrot via een ondergrondse tunnel en naar het uitkijkplatform. Van hier strekt de hangbrug zich uit tot het station van de gletsjerstoeltjeslift Ice Flyer. De TITLIS Cliff Walk is slechts een meter breed en meer dan 100 meter lang. Het uitzicht op de diepte beneden is adembenemend!

© Engelberg-Titlis; Photo: Oskar Enander

Bezoek de Gletsjergrot

De gletsjergrot baadt in een zwak blauwig licht. De lucht is zo koud dat er kleine witte wolkjes verschijnen als je uitademt. Er wacht je hier een magische wereld van ijs! Deze gletsjergrot vormt het ijzige hart van TITLIS. Het ijs is hier tot wel 5000 jaar oud.

De 150 meter lange loopbrug van de grot daalt tien meter onder het oppervlak van de gletsjer af. Het verkennen van de gletsjergrot is een coole ervaring – letterlijk! De temperatuur in de grot blijft constant op -1,5˚C. De grot is gemakkelijk te bereiken via een gang vanaf niveau 1 van het TITLIS-bergstation.

Foto: ROGER GRUETTER

Fun in het Glacier Park, ook in de zomer

Snowtubing is de perfecte sport voor jong en oud. Op uw plaatsen. Kaar. Af! Het is de ultieme alternatieve slee-ervaring waarbij je door de glinsterende sneeuw glijdt terwijl je op een rubberen band de piste af raast. Met de Ice Flyer-stoeltjeslift komen jij en je vrienden gemakkelijk bij de leuke sneeuwactiviteiten in het gletsjerpark.

Foto: Titlis

Prachtig uitzicht op de Stotzig Egg Hike

Het gletsjerpad naar Stotzig Egg begint bij het bergstation TITLIS en leidt je naar het uitkijkpunt Stotzig Egg. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op de nabijgelegen en verre toppen die deel uitmaken van de Centraal-Zwitserse Alpen. Bij mooi weer zie je zelfs het Berner Oberland, Wallis en het Zwarte Woud! Tijdens de wintermaanden (oktober – mei) ligt een deel van de wandelroute op de skipiste.

Meer informatie over Engelberg-Titlis en de gletsjer lees je hier.

Hoofdfoto: Roger Gruetter