Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Skiën in Schotland was nog nooit zo populair!

Door: Ilse Nijhof

Dat skiën in Schotland bijzonder is, heeft reporter Karin in dit artikel al eerder beschreven. Dat afgelopen skiseizoen in de geschiedenisboeken gaat als één van de meest succesvolle nog niet. En toch was dit zo. De Schotse skigebieden mochten meer dan 247.000 bezoekers verwelkomen. Dit is een stijging van 500% ten opzichte van het seizoen daarvoor (16/17). Dit is deels te danken aan het lange seizoen, van november tot eind mei, maar wintersporters weten het land ook beter te vinden. En er is nu nog een reden om te gaan skiën in dit bijzondere land. 

Schotland

All-Areas skipas

Ski Schotland heeft voor het aankomende wintersportseizoen de all-areas skipas gelanceerd. Dit betekent dat de vijf skigebieden (Cairngorm, Glencoe, Glenshee, The Lecht en Nevis Range) zijn aangesloten in één skipas. De pas omvat maar liefst 140 pistes en vele off-piste en backcountry routes. Hierdoor is het mogelijk om één van de vijf resorts op elke dag van het seizoen te bezoeken, waardoor de beste weers- en sneeuwomstandigheden gevolgd kunnen worden door skiërs en snowboarders. Ideaal toch?

Vijf skigebieden in één roadtrip

Het ski-aanbod in Schotland is natuurlijk lang niet zo groot ten opzichte van de Alpen-landen. Maar wat skiën in Schotland extra leuk maakt, is de mogelijkheid om de vijf skigebieden in één roadtrip te combineren. De route die door Ski Schotland is opgesteld begint in Glenshee, op 128 kilometer vanaf Edinburgh. Hierna zal resort The Lecht worden aangedaan op 57 kilometer afstand. 65 Kilometer verderop ligt het derde resort; Cairngorm Mountain. Vanuit hier gaat de route naar de Nevis Range, wat op 105 kilometer ten westen van Cairngorm ligt. Het laatste stuk naar Glencoe Mountain ligt op 57 kilometer van de Nevis Range. De reis wordt beëindigt in Glasgow, 129 kilometer verderop. Je kunt je wintersportreis dus beginnen én beëindigen met een city tripje. Hoe leuk is dat! Overigens ligt Glasgow op maar 77 kilometer van Edinburgh. De route kan dus goed gecombineerd worden met een retourtje Edinburgh.

Schotland
De route

Gratis skiën in IJsland

Maar de pas biedt meer! Naast skiën in de buitenlucht kunnen houders van de pas ook nog eens profiteren van een twee uur durende gratis sessie op de indoorpiste bij Snow Factor. Ook biedt de pas twee dagen gratis toegang tot elk van de elf skiresorts in IJsland. 

Prijzen

Prijzen beginnen bij 626 euro voor volwassenen en 354 euro voor kinderen van vijf tot en met zeventien. Mocht je geïnteresseerd zijn in zo’n all-areas ticket, er is een beperkt aantal beschikbaar en de verwachting is dat dit aantal na het succesvolle seizoen van vorig jaar snel uitverkocht is! Meer info en bestellen doe je hier!


Meer lezen over de gebieden in Schotland? Dat kan hier


Bron: Telegraph.co.uk
Foto’s: Pixabay, google maps

(Visited 256 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer