Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Reddingswerkers in de Franse Alpen noemen het een klein wonder. Een jongen van 12 is gisteren na veertig minuten levend onder een pak sneeuw vandaan gehaald, nadat hij door een lawine was bedolven. De jongen was met zes anderen off-piste gegaan. Mogelijk heeft de groep zelf de lawine veroorzaakt. In het grote skigebied La Plagne in de Savoie werd de jongen meegesleurd door een sneeuwmuur van zeker 150 meter breed.

Het kind werd gelokaliseerd door een speurhond, waarna hij door reddingswerkers werd bevrijd. De jongen hield er alleen een gebroken been aan over en is naar een ziekenhuis in Grenoble gebracht.

Uitzonderlijk

Volgens de hulpdiensten is het uitzonderlijk dat hij op tijd is gevonden. De skiër had geen lawinepieper bij zich. Patrice Ribes van het reddingsteam: “Hij heeft veel geluk gehad dat de speurhond zijn exacte positie kon aangeven.”

La Plagne in de Franse Alpen.

Andere verklaringen voor zijn overleven zijn dat de jongen niet door de lawine tegen een rots is geslagen, dat hij geen sneeuw in zijn mond kreeg en dat hij zo terechtkwam dat hij nog kon ademhalen. Volgens Ribes overleeft negentig procent van de lawineslachtoffers die langer dan vijftien minuten onder de sneeuw liggen het niet.

Bron: NOS.nl

Hoe vermijd je lawine’s? Bekijk hier de tips van weerman en skiër Michiel Sererin.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer